Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Σοκ στην επαγγελματική στέγη προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Παιγνίων για τα VLTs - Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες

tags :
ΟΠΑΠ: Σοκ στην επαγγελματική στέγη προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Παιγνίων για τα VLTs  - Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες
Nαυαγούν οι ελπίδες για εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων 
Σοκ στην επαγγελματική κατοικία έχει προκαλέσει το πάγωμα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) από τον ΟΠΑΠ, μετά και την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία θέτει σοβαρούς περιορισμούς και καθιστά μη βιώσιμη την επένδυση.
Το άνοιγμα των νέων καταστημάτων που θα φιλοξενούνταν οι νέες παιγνιομηχανές, τις άδειες των οποίων απέκτησε ο οργανισμός το 2011, θα έδινε μεγάλη ανάσα στην επαγγελματική στέγη η οποία η οποία έχει υποστεί δραματική καθίζηση τα τελευταία χρόνια.
Ο ΟΠΑΠ σχεδίαζε να αναπτύξει ευρύ δίκτυο καταστημάτων για τα 16.500 VLTs, δηλαδή τα προς μίσθωση ακίνητα υπολογίζονταν από 600 έως 1.000 που τώρα μένουν και πάλι στα αζήτητα.
Και όλα αυτά όταν από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, τα ενοίκια των εμπορικών καταστημάτων έχουν υποχωρήσει 40% κατά μέσο όρο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η πτώση αγγίζει ή και ξεπερνάει το 50%.
Έτσι, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ένταξη του ακινήτου στο δίκτυο του ΟΠΑΠ, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα καλό και σταθερό εισόδημα, τις βλέπουν πλέον να «ναυαγούν». 
Εκτός από τα ακίνητα, σημαντική είναι και η απώλεια εσόδων για το κράτος, καθώς το 30-35% των μικτών εσόδων θα κατέληγε στα δημόσια ταμεία, συνεισφέροντας υψηλά δημοσιονομικά οφέλη, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών υπολογίζονταν στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ για το 2016.
Να σημειωθεί ότι το κανονιστικό πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσουν οι αίθουσες, όπως διαμορφώθηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ από την ΕΕΕΠ, γίνεται αυστηρότερο και περιέχει περιορισμούς που θέτουν εν αμφιβόλω την επιτυχία των στόχων για έσοδα.
Ειδικότερα οι σημαντικότερες αλλαγές που επιφέρει στην λειτουργία η ΕΕΕΠ αφορούν κυρίως:
- Στα στοιχεία που απαιτούνται για την έκδοση ατομικής κάρτας παίκτη καθώς περιλαμβάνεται πλέον και ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) του παίκτη.
- Στη θέσπιση ημερήσιου όριο απωλειών (maximum daily loss) στο ύψος των 80 ευρώ.
- Στη μείωση του χρόνου συμμετοχής των παικτών στα παίγνια σε 10 ώρες την εβδομάδα και σε 32 ώρες τον μήνα, από 12 και 40 ώρες αντίστοιχα.
- Στη διακοπή της παικτικής συνεδρίας, όταν ο παίκτης καταγράψει απώλεια χρηματικού ποσού ύψους 20 ευρώ (αντί 80 ευρώ).
- Στη μείωση του μέγιστου Jackpot Καταστήματος από 100.000 σε 20.000 ευρώ.
- Στη μείωση του ημερήσιου ωραρίου λειτουργίας των Καταστημάτων (Gaming Halls) κατά 3 ώρες.
Επίσης προβλέπονται βαρύτατα πρόστιμα για όσους λειτουργούν αίθουσες με VLTs και παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας τα οποία ξεκινούν από τα 1.000 και φτάνουν μέχρι τα 400.000 ευρώ.

Ε.Μ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης