Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με το σταγονόμετρο οι εγκρίσεις εμβασμάτων από τις τράπεζες - Βροχή οι καταγγελίες επιχειρηματιών στο bankingnews

Με το σταγονόμετρο οι εγκρίσεις εμβασμάτων από τις τράπεζες - Βροχή οι καταγγελίες επιχειρηματιών στο bankingnews
Η επιχειρηματική κοινότητα διαπιστώνει στην πράξη οτι οι αποφάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα για την έγκριση εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν εφαρμόζονται απο τις εμπορικές τράπεζες
Το μικρόβιο της γραφειοκρατίας χτύπησε για τα καλά το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά την εφαρμογή των capital controls με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη δεκαετία του 1980.
Η επιχειρηματική κοινότητα διαπιστώνει στην πράξη οτι οι αποφάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα για την έγκριση εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν εφαρμόζονται απο τις εμπορικές τράπεζες.
Το bankingnews έχει στη διάθεση του επώνυμες καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της ΤτΕ δεν υλοποιούνται.
Τα αιτήματα των επιχειρηματιών για εγκρίσεις εμβασμάτων αξίας εως 50.000 ευρώ δεν ικανοποιούνται απο τις τράπεζες.
Οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους για να πληρώσουν τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μη ειναι σε θέση να παράγουν προιόντα για τις ξένες αγορές.
Η συσκευασία ειναι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους διότι τα υλικά συσκευασίας έρχονται απο το εξωτερικό.
Οι επιχειρήσεις απο τις αρχές Ιουλίου εφαρμογής των capital controls εξάντλησαν τα αποθέματα που είχαν και τώρα ειναι υποχρεωμένες να δώσουν νέες παραγγελίες για να συνεχίσουν απρόσκωπτα τη λειτουργία τους.
Πρόσφατα η ΤτΕ άναψε το πράσινο φώς για την έγκριση εμβασματων απο τις εμπορικές τράπεζες συνολικού ύψους εως 150.000 ευρώ από 100.000 ευρω που ήταν η αρχική απόφαση.
Δώρον άδωρον λένε ορισμένοι επιχειρηματίες διότι οι εμπορικές τράπεζες δεν δίνουν έγκριση και καθυστερούν να λάβουν αποφάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι επέστρεψαν στο παρελθόν ψάχνωντας ανθρώπους κλειδιά που θα δώσουν λύση στο πρόβλημά τους.
Στα ανώτερα κλιμάκια των τραπεζών υπάρχει διάθεση να αντιμετωπιστούν τα αιτήματα αλλα μέχρι εκεί.
Το επόμενο στάδιο έγκρισης δεν έρχεται ενω οι δικαιολογίες των στελεχών δεν ικανοποιούν τους επιχειρηματίες.Αξίζει να αναφερθεί ότι τα υποκαταστήματα τραπεζών που δέχονται ανάλογα αιτήματα , εισηγούνται στους επιχειρηματίες να μειώνουν το αρχικό ποσό εκταμίευσης στα επίπεδα των 10.0000 ευρώ.
Επίσης προτείνουν να επιλέγουν ακόμη μικρότερα ποσά αλλά σε πιο τακτικά χρονικά διαστήματα για να λάβουν την πολυπόθητη έγκριση. Το bankingnews μίλησε με επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και ανέφεραν ότι οι αποφάσεις της ΤτΕ δεν υλοποιούνται απο τις εμπορικές τράπεζες.
Απόγνωση διακατέχει τους επιχειρηματίες οι οποιοι να σημειωθεί αναρωτήθηκαν μήπως πρέπει να δώσοιυν μίζα για να πάρουν τα χρήματά τους και να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας ;

Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης