Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δόθηκε το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της Cyta - Τί μέλλει γενέσθαι με τη Cyta Hellas

Δόθηκε το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της Cyta - Τί μέλλει γενέσθαι με τη Cyta Hellas
Σήμερα η Cyta Ελλάδος έχει σήμερα 327.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου
Το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της Cyta έδωσε χτες (27/8) το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο και το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο τί μέλλει γενέσθαι με τη θυγατρική του Ομίλου στην Ελλάδα, τη Cyta Hellas.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την κυπριακή Βουλή και η πώληση της Cyta τοποθετείται μέσα στους επόμενους 12 μήνες, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2016.
Η ιδιωτικοποίηση της μητρικής αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εν Ελλάδι θυγατρική της, καθώς πιθανοί ενδιαφερόμενοι θεωρούνται εταιρείες από το Ισραήλ και άλλες χώρες, αλλά και οι Deutsche Telekom – Vodafone (συνεργάζεται ήδη με τη Cyta για την κινητή τηλεφωνία) δύο εταιρείες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί άλλωστε ότι τον περασμένο Mάρτιο είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Cyta Hellas, η Wind.
Η αρχική πρόταση της Wind προς τη Cyta αφορούσε ποσό ύψους 170 εκατ. ευρώ, όσο είναι περίπου και το ποσό της συνολικής συσσωρευμένης ζημιάς της Cyta Hellas από τη λειτουργία της το 2008 μέχρι και το 2014.
Βέβαια, έκτοτε τα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν άρδην και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το ενδιαφέρον αυτό συνεχίζει να υφίσταται.
Σήμερα η Cyta Ελλάδος έχει 327.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου, 14.000 πελάτες κινητής τηλεφωνίας και 7.500 πελάτες τηλεόρασης.
Κατέχει περίπου το 10% της αγοράς σταθερών υπηρεσιών, ενώ διαθέτει ένα δίκτυο οπτικών ινών 5.000 χλμ., που επεκτείνεται από την Κρήτη μέχρι τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και καλύπτει πάνω από το 70% του πληθυσμού της Ελλάδας.
Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2014 σημείωσαν θετικό πρόσημο καθώς ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας «έκλεισε» στα 90,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2013, ενώ το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 29,439 εκατ. ευρώ, έναντι 26,277 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2013.
Παράλληλα, οι ζημίες προ φόρων, σημείωσαν ποσοστιαία μείωση 15,21%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) αυξήθηκε ουσιαστικά και διαμορφώθηκε στα 2,077 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης