Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΑΙΠΕΔ: Aλλάζουν οι όροι για τον ΟΛΘ - Σε πρώτη φάση τίθεται προς πώληση το 51% - Σε 5 χρόνια το υπόλοιπο 16%

ΤΑΙΠΕΔ: Aλλάζουν οι όροι για τον ΟΛΘ - Σε πρώτη φάση τίθεται προς πώληση το 51% - Σε 5 χρόνια το υπόλοιπο 16%
Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου 2016
Την τροποποίηση των όρων για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε μικρής έκτασης τροποποίηση των όρων για τον διαγωνισμό για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Σε πρώτη φάση θα διατεθεί το 51%, ενώ το υπόλοιπο 16% θα το αποκτήσει ο πλειοδότης του διαγωνισμού σε πέντε χρόνια, εφόσον ολοκληρώσει τις απαιτούμενες επενδύσεις.
Οι τροποποιημένοι όροι θα επικοινωνηθούν άμεσα σε όλους τους επενδυτές που βρίσκονται στη Β' φάση του διαγωνισμού, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου 2016.
Την τροποποίηση των όρων για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ προανήγγειλε χθες Τετάρτη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Reuters, o κ. Πιτσιόρλας γνωστοποίησε από χθες από θα συνεδρίαζε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εγκρίνει αλλαγές σε ό,τι αφορά τους όρους της προσφοράς για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ.
"Οι επενδυτές θα κλήθουν να καταθέσουν προσφορά για το 51% του ΟΛΘ έως τον Φεβρουάριο του 2016, του ποσοστού 67% που είχε αρχικά τεθεί προς αξιοποίηση.
Ταυτόχρονα όμως θα υπάρχει επιλογή και για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού 16%", είχε ήδη αποκαλύψει ο κ. Πιτσιόρλας.
"Το ενδιαφέρον και των οκτώ υποψήφιων επενδυτών παραμένει ισχυρό. Εκείνος που θα επικρατήσει, θα επενδύσει ποσό ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ", σημειώνει ο κ. Πιτσιόρλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης