Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το δημόσιο χάνει έσοδα 35 εκατ. ευρώ το 2015 από τα VLTs του ΟΠΑΠ - Απαράδεκτη η κυβερνητική ολιγωρία

tags :
Το δημόσιο χάνει έσοδα 35 εκατ. ευρώ το 2015 από τα VLTs του ΟΠΑΠ - Απαράδεκτη η κυβερνητική ολιγωρία
Χάνονται δεκάδες εκατομμύρια για την αγορά από την πρόσληψη προσωπικού
Στα 35 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα που θα έχουν χαθεί μέχρι το τέλος του έτους από τη μη λειτουργία των VLTs του ΟΠΑΠ.
Την ώρα που η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό έχει κάνει πρόβλεψη για έσοδα 226,8 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία των VLTs το 2016, όχι μόνο έχει απωλέσει έσοδα ύψους 35 εκατ. ευρώ, αλλά τίθεται και εν αμφιβόλω το παραπάνω ποσό που έχει προϋπολογίσει.
Τα εν λόγω έσοδα θα προέρχονταν από τη φορολόγηση των VLTs με συντελεστή 30% στα μικτά έσοδα.
Επιπλέον, χάνονται δεκάδες εκατομμύρια από την πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία τους, από τη μίσθωση των νέων καταστημάτων και τη διαφημιστική προβολή τους.
Και αυτό όταν, ήδη, ο ΟΠΑΠ έχει καταβάλλει το ποσό των 560 εκατ. ευρώ για την αποκλειστική χρήση για 10 χρόνια 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs).
Προς το παρόν το project του ΟΠΑΠ παραμένει παγωμένο έως ότου αλλάξει από την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ) το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του.
Να σημειωθεί ότι το κανονιστικό πλαίσιο με το οποίο προβλέπεται ότι θα λειτουργούν οι αίθουσες, όπως διαμορφώθηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ από την ΕΕΕΠ, γίνεται αυστηρότερο και περιέχει περιορισμούς που θέτουν εν αμφιβόλω την επιτυχία των στόχων για έσοδα.
Ειδικότερα οι σημαντικότερες αλλαγές που επιφέρει στην λειτουργία η ΕΕΕΠ αφορούν κυρίως:
- Στα στοιχεία που απαιτούνται για τη έκδοση ατομικής κάρτας παίκτη καθώς περιλαμβάνεται πλέον και ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) του παίκτη.
- Στη θέσπιση ημερήσιου όριο απωλειών (maximum daily loss) στο ύψος των 80 ευρώ.
- Στη μείωση του χρόνου συμμετοχής των παικτών στα παίγνια σε 10 ώρες την εβδομάδα και σε 32 ώρες τον μήνα, από 12 και 40 ώρες αντίστοιχα.
- Στη διακοπή της παικτικής συνεδρίας, όταν ο παίκτης καταγράψει απώλεια χρηματικού ποσού ύψους 20 ευρώ (αντί 80 ευρώ).
- Στη μείωση του μέγιστου Jackpot Καταστήματος από 100.000 σε 20.000 ευρώ.
- Στη μείωση του ημερήσιου ωραρίου λειτουργίας των Καταστημάτων (Gaming Halls) κατά 3 ώρες.
Επίσης προβλέπονται βαρύτατα πρόστιμα για όσους λειτουργούν αίθουσες με VLTs και παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας τα οποία ξεκινούν από τα 1.000 και φτάνουν μέχρι τα 400.000 ευρώ.
Για τους πρωτοφανείς περιορισμούς που θέτει η ΕΕΠΠ αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών μεγεθών του 6μηνου ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
"Με το νέο κανονισμό είναι αδύνατο να ξεκινήσει το project.
Θέλουμε έναν λογικό και ισορροπημένο κανονισμό που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε το project και θα δώσει στο κράτος σημαντικά δημόσια έσοδα και θέσεις εργασίας.
Το κράτος θα μόνο οφέλη από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.
Όσο γρηγορότερα ξεκινήσουμε τόσο γρηγορότερα θα έρχονται νέα δημόσια έσοδα.
Θεωρούμε ότι θα βρεθεί λύση. Ωστόσο δεν θα περιμένουμε για πάντα".

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης