Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζεστό χρήμα ύψους 100 εκατ. ευρώ θα μπει στη Μαρινόπουλος - Ποιοι το βάζουν και που θα πάει;

Ζεστό χρήμα ύψους 100 εκατ. ευρώ θα μπει στη Μαρινόπουλος - Ποιοι το βάζουν και που θα πάει;
H τραπεζική χρηματοδότηση έχει βάλει όρο που λέει να κλείσουν τα ζημιογόνα καταστήματα
Αναχρηματοδότηση με τραπεζικούς όρους αποδέχθηκε η αλυσίδα σουπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι η επαναξιολόγηση των καταστημάτων που στο σύνολο τους «αγγίζουν» τα 900 σε όλη τη χώρα εκ των οποίων τα 451 είναι εταιρικά και 441 είναι με καθεστώς δικαιόχρησης (Franchise).
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος θα λάβει τις επόμενες ημέρες.. ενέσεις ρευστότητας από τις τράπεζες οι οποίες έβαλαν ως προϋπόθεση τη συμμετοχή του επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου στην αναχρηματοδότηση βάζοντας λεφτά.
Έγκυρες πηγές είπαν στο www.bankingnews.gr ότι το ύψος των κεφαλαίων που θα εισρεύσει στην αλυσίδα σουπερ μάρκετ θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η τραπεζική χρηματοδότηση έχει βάλει ακόμη έναν όρο που λέει να κλείσουν τα ζημιογόνα καταστήματα.
Δηλαδή όσα εμφάνισαν αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα στα δύο τελευταία χρόνια και παρά τις προσπάθειες δεν πέρασαν σε θετικό πρόσημο. Για την κατηγορία αυτή των καταστημάτων έχει ληφθεί απόφαση αναστολής της λειτουργία τους.
Η διοίκηση της Μαρινόπουλος έδωσε δέσμευση έναντι των τραπεζών ότι τα καινούργια κεφάλαια δεν θα διατεθούν για τη διατήρηση καταστημάτων που δεν μπορούν να κρατηθούν ανοικτά.
Έτσι η διοίκηση θα δώσει την απαιτούμενη προσοχή σε εκείνα τα καταστήματα που είναι κερδοφόρα και βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Η διοίκηση προχώρησε σε κλείσιμο δύο καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και στην Εύβοια.
Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων ξεπερνά τους 12.000 ο οποίος να σημειωθεί ήταν υψηλότερος στην αρχή της οικονομικής κρίσης.
Η αναχρηματοδότηση σε συνδυασμό με το κλείσιμο καταστημάτων μπορεί να δώσει λύσεις στο πρόβλημα των προμηθευτών που περιμένουν αρκετούς μήνες να πληρωθούν για προϊόντα που είχαν παραδώσει πριν από μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το 60% των νέων κεφαλαίων θα κατευθυνθούν σε προμηθευτές και παραγωγούς έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μεταξύ της παράδοσης του προϊόντος και της αποπληρωμής..
Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η Μαρινόπουλος Α.Ε. θα κερδίσει έδαφος έναντι του ανταγωνισμού καθώς προτίθεται να βάλει χρήμα στην αγορά το οποίο θα φέρει επιπλέον αξία για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης