Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξεκίνησε ο "πόλεμος" στο εμπόριο - Πριν τις γιορτές η λειτουργία των Open Malls - Θα συμμετέχουν 1.000 επιχειρήσεις

tags :
Ξεκίνησε ο
Το ποσό που έχει διατεθεί για την δημιουργία των Open Malls είναι 1,2 εκατ ευρώ
Πριν από τις γιορτές αναμένεται να ανοίξουν σε έξι πόλεις της Ελλάδας, σε πιλοτική φάση, τα Open Μalls ή αλλιών Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου.
Τα Open Malls θα ανοίξουν στην Αθήνα, τον Πειραιά τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη και την Πάτρα και ήδη το στήσιμο τους έχει μπει στην τελική ευθεία.
Η ιδέα των Οpen Μalls γεννήθηκε ως μια προσπάθεια να απαντήσουν οι μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες. Η ιδέα ξεκίνησε το 2011, ενώ πέρυσι η δράση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Το ποσό που έχει διατεθεί για την δημιουργία των Open Malls είναι 1,2 εκατ ευρώ (ήτοι 200.000 ευρώ για κάθε μία από τις έξι πόλεις).
Στα Open Malls θα συμμετέχουν πάνω από 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Υπενθυμίζεται ότι το πιλοτικό αυτό έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013» και φορείς υλοποίησης του είναι οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι.
Ανάμεσα στις δράσεις που θα αναπτύσσονται στα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα είναι οι εμπορικές, από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις όπως προσφορές και προωθητικές ενέργειες, αναβάθμιση του δημόσιου χώρου για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικά με την αισθητική και τη λειτουργία του δικτύου πεζοδρόμων, το φωτισμός, την καθαριότητα, τη διαχείριση του πράσινου, τον καλλωπισμός,τη διασφάλιση πρόσβασης για ΑμεΑ και τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους δήμους ή άλλους φορείς.

Κρατούν μικρό καλάθι

Πάντως οι έμποροι που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα κρατούν μικρό καλάθι καθώς θεωρούν ότι οι καταναλωτές δεν έχουν λεφτά φέτος να δώσουν για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Deloitte για τις αγοραστικές τάσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2015, φέτος οι Έλληνες θα ξοδέψουν αρκετά λιγότερα.
Ειδικότερα στην Ελλάδα, οι καταναλωτές δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να ξοδέψουν 402 ευρώ μειώνοντας τον προϋπολογισμό τους κατά 8,6% σε σχέση με τις πραγματικές δαπάνες που οι ίδιοι δήλωσαν ότι έκαναν την εορταστική περίοδο του 2014. Τον προϋπολογισμό αυτό θα μοιράσουν σε φαγητό (168 ευρώ), δώρα (154 ευρώ) και σε κοινωνικές δραστηριότητες (80 ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης