Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Xαμόγελα αισιοδοξίας στον Όμιλο της Intracom - H δικαστική δικαίωση και οι συμβάσεις των 350 εκατ ευρώ

tags :
Xαμόγελα αισιοδοξίας στον Όμιλο της Intracom - H δικαστική δικαίωση και οι συμβάσεις των 350 εκατ ευρώ
Aπό την στιγμή δηλαδή που ανέλαβε τα ηνία ο Κωσταντίνος Κόκκαλης, o ισολογισμός του Ομίλου γύρισε σε κερδοφόρο πορεία
Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα που επικρατεί στον Όμιλο της Intracom, μετά από μια δύσκολη περίοδο, καθώς οι καλές ειδήσεις το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει μαζεμένες.
Ειδικότερα την τελευταία διετία, από την στιγμή δηλαδή που ανέλαβε τα ηνία ο Κωσταντίνος Κόκκαλης, γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, o ισολογισμός του Ομίλου γύρισε σε κερδοφόρο πορεία, ενώ και οι πωλήσεις, εν μέσω ύφεσης, καταγράφουν ανοδική τροχιά.
Ειδικότερα τα κέρδη στο εννεάμηνο χρήσης 2015, ξεπέρασαν τα 5,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,9 εκατ. ευρώ και ο τζίρος αυξήθηκε κατά 7,3%, με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στις 30/9/2015 να αγγίζει τα 865 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο Όμιλος κατάφερε προ ημερών να δικαιωθεί έναντι των μετόχων της Teledome και να επιστραφούν στα ταμεία του 41 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγωγές της Teledome εναντίον της Intracom ξεκίνησαν το 2008 από τους μετόχους της πρώτης οι οποίοι επικαλέστηκαν ηθική βλάβη λόγω της ακύρωσης της συμφωνίας συγχώνευσης των εταιρειών Hellas Online, Unibrain και Teledome με ευθύνη της Intracom.
Στις 29 Αυγούστου 2014 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε στους ενάγοντες ποσό ύψους 17,6 εκατ. ευρώ, επιπλέον τόκοι 10,9 εκατ., καθώς και η άρση των εγγυήσεων των εναγόντων μέχρι ποσού των 16 εκατ. ευρώ. Η Intracom κατέθεσε έφεση, όμως η μέτοχοι της Teledome κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Intracom μέχρι του ποσού των 41 εκατ. ευρώ.
Τελικά, προ ημερών το Εφετείο Αθηνών ανακάλεσε την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και διέταξε την απόδοση στην Intracom Holdings των έξι εγγυητικών επιστολών, των 41 εκατ. ευρώ.
Όμως η δικαστική δικαίωση δεν είναι η μόνη καλή είδηση για τον Όμιλο. Η πολύ καλή σχέση που διατρεί η θυγατρική Intracom Defence (IDE) με τον αμερικανικό κολοσσό των εξοπλισμών, Raytheon, συνεχίζει να αποφέρει δεκάδες εκατ.δολλάρια στα ταμεία του Ομίλου.
Πρόσφατα η IDE υπέγραψε ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο με την Raytheon, συνολικού ύψους 63,4 εκατ. δολλαρίων, για την κατασκευή υπομονάδων των συστημάτων αεράμυνας, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των συμβάσεων έχει υπογράψει με τον αμερικανικό κολοσσό στα 350 εκατ. δολλάρια.
Έχουν προηγηθεί άλλες πέντε «χρυσές συμβάσεις»: τον Σεπτέμβριος 2009 ύψους 55,7 εκατ. δολ, τον Μάϊο του 2010 ύψους 25 εκατ. δολ., τον Ιούνιο του 2011 ύψους 30 εκατ. δολ., τον Μάρτιο του 2012 83,2 εκατ. δολ. και τον Ιούνιο του 2014 ύψους 63 εκατ. δολ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η IDEέχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών και επικοινωνιακών αμυντικών συστημάτων, με εξαγωγικές συμβάσεις πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης