Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κατέβασε τον διακόπτη η ΔΕΗ στο Νεώριον Σύρου λόγω οφειλών - Στα 2 εκατ. ευρώ το ανεξόφλητο ποσό

tags :
Κατέβασε τον διακόπτη η ΔΕΗ στο Νεώριον Σύρου λόγω οφειλών - Στα 2 εκατ. ευρώ το ανεξόφλητο ποσό
"Το Νεώριον λειτουργεί επί 10ετίες και ήταν πάντοτες συνεπές προς τη ΔΕΗ υποχρεώσεις του", ανταπάντησε η εταιρεία
Τον διακόπτη κατέβασε προ ημερών η ΔΕΗ στο Νεώριον Σύρου, όπως είχε προειδοποιήσει ότι θα κάνει, λόγω των ανεξόφλητων οφειλών του Ναυπηγείου που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.
Η ΔΕΗ είχε δώσει προθεσμία στην Νεώριον για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Σε αντίθετη περίπτωση, είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Η επιστολή εστάλη καθώς η εταιρεία Νεώριον δεν έχει ανταποκριθεί στις ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ, μη εξοφλώντας ως όφειλε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 196.380,00 ευρώ.
Σε επιστολή που έστειλε η ΔΕΗ, στη διοίκηση της Νεώριον Σύρου, αναφερόταν ότι:΅«Σας γνωρίζουμε ότι η εταιρεία σας έως και σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στις ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ Α.Ε., μη εξοφλώντας ως όφειλε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 196.380,00 ευρώ και επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά συστηματική ασυνέπεια στις ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις για εξόφληση της οφειλής, η οποία σημειωτέον σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 1.199.712,66 ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ το Δεκέμβριο του 2013, είχε εγκρίνει ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής της Νεώριον σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η εν λόγω ρύθμιση σύμφωνα με την ΔΕΗ, δεν τηρήθηκε παρότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα η εταιρεία Νεώριον εκτελούσε εργασίες σε πλοία, εισπράττοντας χρήματα.
Παρά την ασυνέπεια που επιδείκνυε η διοίκηση του Ναυπηγείου, η ΔΕΗ για τμια ακόμη φορά - το Σεπτέμβριο του 2014 - ενέκρινε κατ΄ εξαίρεση, νέα ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής σε 60 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Όμως οι καταβολές των οφειλομένων - παρά τις ρυθμίσεις - δεν πραγματοποιήθηκαν.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της Νεώριον, λίγο μετά την επιστολή που έλαβε από τη ΔΕΗ, είχε απαντήσει ότι καταβάλει προσπάθεια να τακτοποιηθεί η οφειλή χωρίς ωστόσο να δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεώριον, ανέφερε ότι «η από πλευράς σας επισήμανση των κινδύνων που αφορά τόσο την ασφάλεια του προσωπικού όσο και στην προστασία των εγκαταστάσεων και εξοπλισμό του ναυπηγείου, καθιστούν αναγκαία την συνεχή παροχή ενέργειας.
Επίσης όπως αναφέρεται «το Νεώριον λειτουργεί επί 10ετίες και ήταν πάντοτες συνεπές προς τη ΔΕΗ υποχρεώσεις του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης