Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο κόκκινο το Mega - Η αναχρηματοδότηση είναι στον αέρα, δεν έχουν βάλει ούτε ευρώ οι μέτοχοι

Στο κόκκινο το Mega - Η αναχρηματοδότηση είναι στον αέρα, δεν έχουν βάλει ούτε ευρώ οι μέτοχοι
Γεννάται το εύλογο ερώτημα αν το κανάλι μπορεί να σωθεί ή θα γίνει το νέο Alter
Μείζον ζήτημα για τον τρόπο ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της Τηλέτυπος από την Moore Stephens γεννά η επανακατάρτιση και επαναδημοσίευση στην οποία προχώρησε η εισηγμένη μετά από υπόδειξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Στις οικονομικές καταστάσεις που επανακαταρτίστηκαν οι σημειώσεις είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές και δείχνουν την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εισηγμένη.
Ειδικότερα αναφέρεται ότι έως και την 5η Φεβρουαρίου δεν είχε υπογραφεί η αναδιάρθρωση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου που είχε αποφασιστεί μήνες πριν και αποτυπώνονται στις αρχικές οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν το Νοέμβριο.
Παράλληλα σύμφωνα με τις επιταγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν αναγνωρίστηκε αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση 4,24 εκ Ευρώ με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα κατά το ίδιο ποσό.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντόπισε και ποσό 670 χιλιάδες ευρώ που είχε καταταχθεί στα διαθέσιμα αλλά αφορούσε σε μεταχρονολογημένες επιταγές. Και είναι προφανές ότι δεν μπορούν να αποτελούν διαθέσιμα μεταχρονολογημένες επιταγές καθώς σε κανένα νόμο δεν προβλέπεται μεταχρονολόγηση επιταγών.
Βέβαια στο μυαλό της Moore Stephens αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα.
Το εντυπωσιακό είναι πως η διοίκηση του Τηλέτυπου εκτιμά πως οι επιπλέον ανάγκες του ομίλου σε κεφάλαια είναι 110,2 εκ Ευρώ. Από αυτά 22 εκ Ευρώ αφορούν σε φρέσκο χρήμα. Από αυτό 15 εκ Ευρώ είναι η αύξηση κεφαλαίου που έχουν επιβάλλει οι τράπεζες αλλά δεν έχει γίνει καθώς και πρόσθετο κεφάλαιο 7 εκ Ευρώ το οποίο είναι άγνωστο από πού θα αντληθεί. Σημειωτέον ότι οι βασικοί μέτοχοι δεν έχουν δεσμευτεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο. Αν ασκήσουν τα δικαιώματά τους θα πρέπει ΔΟΛ και Πήγασος να τοποθετήσουν τουλάχιστον 8,3 εκ Ευρώ τα οποία δεν λύνουν το πρόβλημα δεδομένης της απαίτησης των τραπεζών για 15.1 εκ Ευρώ.
Επισημαίνεται ότι στις κεφαλαιακές ανάγκες δεν έχει υπολογιστεί το ποσό που θα χρειαστεί για να λάβει νέα άδεια η Τηλέτυπος με αποτέλεσμα να γεννάται το εύλογο ερώτημα αν το κανάλι μπορεί να σωθεί ή θα γίνει το νέο Alter.

Μαρίνος Βαγγέλης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης