Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο άγνωστος αγοραστής του 16% του νοσοκομείου Μετροπόλιταν, οι Κυπριακές εταιρίες και τα ερωτήματα για την Κούμπας

Ο άγνωστος αγοραστής του 16% του νοσοκομείου Μετροπόλιταν, οι Κυπριακές εταιρίες και τα ερωτήματα για την Κούμπας
Όμιλος Κούμπα ανακοίνωσε ότι προέβη σε πώληση 443.165 μετοχών ή ποσοστό 15,96% της εταιρείας ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε
Μια ακόμα πώληση συμμετοχής ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Κούμπα.
Και αυτό την ώρα που οι Γενικές Συνελεύσεις όπου οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν για τη διάλυση της εταιρείας και θέση της σε εκκαθάριση, καθώς και για τον διορισμό εκκαθαριστών αναβάλλονται συνεχώς λόγω έλλειψης απαρτίας.
Η τελευταία είχε προγραμματιστεί για την 8η Φεβρουαρίου και αναβλήθηκε για την 19η Φεβρουαρίου.
Χθες όμως ο όμιλος Κούμπα ανακοίνωσε ότι προέβη σε πώληση 443.165 μετοχών ή ποσοστό 15,96% της εταιρείας ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε, που ελέγχει μεταξύ άλλων το νοσοκομείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ στην εταιρεία RESTITUΤIONARY MANAGEMENT ADVICE LIMITED έναντι τιμήματος 6.000.000 ευρώ.
Η εταιρία αναφέρει πως το τίμημα της μεταβίβασης χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων. Δεν αναφέρει όμως τις διαδικασίες με τις οποίες πουλήθηκε σε μια αγνώστου ταυτότητας Κυπριακής έδρας εταιρίας η οποία φαίνεται να ιδρύθηκε το 2014.
Διευθυντές της Κυπριακής Εταιρίας εμφανίζονται οι Σωτηρία Μεσαρίτη και Ιωσήφ Φράγκος και Γραμματέας το γραφείο JF SECRETARIAL SERVICES LIMITED.
Η Σωτηρία Μεσαρίτη σημειωτέον είναι Διευθυντής σε πλήθος εταιριών τύπου limited στην Κύπρο όπως επίσης και ο Ιωσήφ Φράγκος.
Τα ερωτήματα διευρύνονται αν ληφθεί υπό όψιν ότι εταιρεία προέβη σε πώληση στις 08/04/2015 της συνολικής συμμέτοχης της, ήτοι ποσοστό 15% (26.700 μετοχών) της εταιρείας «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.» στην εταιρεία «ΚΑΠΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.» με τίμημα πώλησης €1.200χιλ το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων δανειακών της υποχρεώσεων.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΚΑΠΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.» συμμετέχει με ποσοστό 50% η κα. Αλεξάνδρα Κούμπα, κόρη του κύριου μετόχου και Προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας «ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» κ. Γεώργιου Κούμπα.
Η κα. Αλεξάνδρα Κούμπα συμμετέχει ήδη με ποσοστό 24,5% στην εταιρεία «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.» Επίσης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΚΑΠΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.» συμμετέχει και η κα. Υπατία Κωνσταντινίδου με 50%, η οποία συμμετέχει ήδη με ποσοστό 35% στην εταιρεία «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.».
Η κα Κωνσταντινίδου ήταν υποψήφια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπρατάξης και η Τεχνική εταιρία ΚΑΠΠΑ έχει στο παρελθόν λάβει πλήθος έργων από τη ΔΕΗ.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης