Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τραπεζική χρηματοδότηση και Σκλαβενίτης ενισχύουν τη ρευστότητα της Μαρινόπουλος κατά 200 εκατ. ευρώ

Τραπεζική χρηματοδότηση και Σκλαβενίτης ενισχύουν τη ρευστότητα της Μαρινόπουλος κατά 200 εκατ. ευρώ
Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει «σε πρώτη προτεραιότητα» την αποκατάσταση των σχέσεων με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της
Tη χρηματοδότησή της από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανακοίνωσε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε., «στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την επιστροφή του ομίλου στην ανάπτυξη» που θα ενισχύσει τη ρευστότητά του συνολικά κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η χρηματοδότηση - που τελεί υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων - θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: α) Η πρώτη άμεσα και β) Η δεύτερη «εντός το πολύ τριών μηνών», ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. για την από κοινού δημιουργία νέας εταιρείας (θυγατρικής των δύο εταιρειών κατά 50% έκαστη), που θα λειτουργήσει και θα αναπτύξει το δίκτυο των 33 υπερμάρκετ.
Η εν λόγω χρηματοδότηση, σε συνδυασμό με τη συμφωνία με την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας με ποσό που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, θα αναδιαρθρωθεί και ο συνολικός υφιστάμενος τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με το τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, «Αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και της στήριξης του τραπεζικού συστήματος προς την εταιρεία και τη νέα διοίκησή της, η οποία από το τέλος του 2015 κινείται αποφασιστικά για την εξυγίανση και την αναδιοργάνωσή της».
Όπως εκτιμά η Μαρινόπουλος, η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει «σε πρώτη προτεραιότητα» την αποκατάσταση των σχέσεων με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης