Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Αύξηση των μεριδίων αγοράς το 2015 - Προβληματισμός για το 2016

Πλαίσιο: Αύξηση των μεριδίων αγοράς το 2015 - Προβληματισμός για το 2016
Ο κ. Γεράρδος ανέφερε ότι η εταιρεία Πλαίσιο με τα μισά καταστήματα επιτυγχάνει πολλαπλάσιο τζίρο από τα Public, ενώ φθάνει στο 75% του τζίρου της αλυσίδας Κωτσόβολος που διαθέτει 95 καταστήματα
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Γεράρδος της εταιρείας Πλαίσιο μιλώντας χθες στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών αναφορικά για την πορεία των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου του 2016, ο οποίος ανέδειξε τις δυσκολίες και γενικότερα την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Αναφέρθηκε στην στρατηγική του ομίλου η οποία είναι η τεχνολογία, θέτοντας ως νέα επιδίωξη της εταιρείας την ένταξη των τεχνολογικών παιχνιδιών τα οποία θα προάγουν τη σκέψη του παιδιού δίνοντας τη ευκαιρία στους μικρούς φίλους να φτιάχνουν διάφορες τεχνολογικές κατασκευές με ένα μοντέλο.
Ο κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος ανέφερε ότι η εταιρεία Πλαίσιο με τα μισά καταστήματα επιτυγχάνει πολλαπλάσιο τζίρο από τα Public, ενώ φθάνει στο 75% του τζίρου της αλυσίδας Κωτσόβολος που διαθέτει 95 καταστήματα.
Η οικονομική χρήση του 2015 της εταιρείας Πλαίσιο συγκρίνεται με την χρονιά ρεκόρ του 2014, είπε ο κ. Γεράρδος, ο οποίος αιτιολόγησε τη μονοψήφια πτώση των πωλήσεων που διαμορφώθηκε στα επίπεδα 8,6%.
Τόνισε ότι ήταν αποτέλεσμα εφαρμογής των capital controls, αλλά και του προγράμματος αγοράς ψηφιακής τεχνολογίας συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ. το οποίο όμως υλοποιήθηκε στην επαρχία που δεν έχει παρουσία η εταιρεία ενώ είχε αποκλεισθεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων μέσων ψηφιακής τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει τα περιθώρια κέρδους διότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 είχαν μείνει αδιάθετα περισσότεροι από 20.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές πιέζοντας τις τιμές της αγοράς.
Ο τζίρος της Πλαίσιο υποχώρησε στα 272 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση κατά 8,6% το 2015 έναντι 297,5 εκατ. ευρώ το 2014.
Πτώση 52% σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη καθώς μειώθηκαν στα 12,4 εκατ. ευρώ από 25,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 7,3 εκατ. ευρώ το 2015 από 2,3 εκατ. ευρώ το 2014.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της Πλαίσιο στην έναρξη του 2015 ήταν στα 45,1 εκατ. ευρώ για να υποχωρήσουν σε 41,8 εκατ. ευρώ στη λήξη της χρονιάς.
Σε ποσοστό 51,7% οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και γενικότερα τα ψηφιακά προϊόντα συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του συνολικού τζίρου, τα προϊόντα γραφείου συμμετείχαν με 33% και η τηλεφωνία με ποσοστό 14,6%.
Το Πλαίσιο αύξησε τα μερίδια αγοράς κατά 1,4% στην τηλεφωνία, σε ποσοστό 5% τα laptop , 3,5% τα PC και 2,9% οι τηλεοράσεις.
Η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 8 λεπτών ανά μετοχή για την οικονομική χρήση που πέρασε.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης