Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανακάλεσε την αίτηση πτώχευσης η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη – Επήλθε συμφωνία με τη Μαρινόπουλος

tags :
Ανακάλεσε την αίτηση πτώχευσης η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη – Επήλθε συμφωνία με τη Μαρινόπουλος
Η Μαρινόπουλος είναι μία εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη
Ανακάλεσε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 η εταιρεία Αφοί Καρυπίδης, μετά τη συμφωνία που φέρεται να επήλθε με τη «Μαρινόπουλος», μία εκ των μεγαλυτέρων προμηθευτών των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.
Χθες, σημειώνεται, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, με τους οποίους επιδιώκει έναν πιο ευνοϊκό διακανονισμό οφειλών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Χθες, το bankingnews.gr μετέδιδε:

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη - Στον «αέρα» 1.400 εργαζόμενοι

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη, στην οποία έχουν περάσει τα 131 σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης στη Βόρεια Ελλάδα, που απασχολούν περίπου 1.400 εργαζομένους.
Την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας.
Στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της Αφοί Καρυπίδη, αλλά με την προσπάθεια εξυγίανσής της, ενώ ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.
«Η αίτηση, που θα συζητηθεί στις 8/6/2016, κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες δεν είχε καμία μετοχική σχέση η εταιρεία Αφοί Καρυπιδη.
Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας δεν αγγίζει κανέναν και προπάντων κανέναν εργαζόμενο, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία» συμπληρώνει η εταιρεία.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
«Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.
Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.
Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.
Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι καλούν το υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει την τριμερή συνάντηση που έχουν ζητήσει και απαιτούν:
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
- Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
- Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης