Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ένα βήμα πριν το λουκέτο το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra - Ξεκινούν επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

tags :
Ένα βήμα πριν το λουκέτο το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra - Ξεκινούν επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι
Ήδη η πιστώτρια τράπεζα (Αlpha Bank) έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, καθώς οι οφειλές της ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ
Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το Athens Ledra (πρώην Ledra Marriott).
Το ξενοδοχείο που ανήκει στην εταιρεία ΑΣΤΥ, του κυπριακού Ομίλου Παρασκευαϊδη, έχει συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 150 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από τα μέσα Μαρτίου ενώ τους οφείλεται και το δώρο Πάσχα, ετοιμάζονται να προχωρήσουν από σήμερα Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας.
Ήδη η πιστώτρια τράπεζα (Αlpha Bank) έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, καθώς οι οφειλές της ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη.
Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.
Ωστόσο τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείο, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη.
Στη συνέχεια το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τότε η Αlpha είχε προσεγγίσει μεγάλους ξενοδοχειακούς Ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με στόχο την πώληση του ξενοδοχείου, που όμως δεν προχώρησε καθώς είχε ακουστεί ότι το τίμημα (περί τα 48 εκατ. ευρώ) ήταν υψηλό όπως επίσης και το κόστος για την ανακαίνιση του.

Πρώτη ενημέρωση 23:12 29 Μαίου του 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης