Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΥΑΘ: Όταν το Σωματείο απαιτεί και η κυβέρνηση υλοποιεί

ΕΥΑΘ: Όταν το Σωματείο απαιτεί και η κυβέρνηση υλοποιεί
Οι 150 προσλήψεις, η «εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα», οι αγωνιστές που περιμένουν διορισμό και η σχέση κυβέρνησης κόμματος
Το σωματείο απαιτεί η κυβέρνηση εκτελεί.
Κάπως έτσι φαίνεται να εξελίσσονται τα γεγονότα στην ΕΥΑΘ αφού χρειάστηκε να περάσει κάτι παραπάνω από ένας μήνας από τότε που το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση είχε ζητήσει την απομάκρυνση της τότε διοίκησης και προσλήψεις προσωπικού.
Ο προηγούμενος Διευθύνων Σύμβουλος απομακρύνθηκε ενώ χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης - αρμόδιος για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης ανακοίνωσε 150 προσλήψεις.
Βέβαια ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός ισχυρίστηκε ότι στόχος είναι «η αναβάθμιση κι ο εκσυγχρονισμός της εταιρείας».
Το Σωματείο όμως βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία την … αναβάθμιση και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της 14ης Απριλίου που απευθυνόταν και στην κυβέρνηση ανάφερε μεταξύ άλλων
«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την ΕΥΑΘ όπως δηλώνατε, σας καλούμε την ύστατη στιγμή να κάνετε το καθήκον σας απέναντι στους πολίτες και στα κινήματα της πόλης που υπερασπίστηκαν το Δικαίωμα στο Νερό στο Δημοψήφισμα του Μαΐου 2014.
Τέλος, οι κοινές δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια με τους συναγωνιστές του Σύριζα Θεσσαλονίκης, δεν μπορούν να χωρέσουν στη λογική άλλο κόμμα άλλο κυβέρνηση.
Οι αγωνιστικοί δεσμοί σφυρηλατούνται με δράσεις και όχι με δηλώσεις συμπάθειας.
Καλούμε τους πολίτες και τους άνεργους αυτής της πόλης να διεκδικήσουμε τις θέσεις εργασίας που τους στερούνται.»
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται μετά από όλα αυτά είναι με ποια κριτήρια θα γίνουν οι προσλήψεις που ανακοίνωσε ο κ. Βερναρδάκης.
Με κριτήρια αξιοκρατίας ή κομματικής ταυτότητας; Επίσης δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ του 74% της εταιρίας αλλά λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ η κυβέρνηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ αναφέρει ότι η πώληση του 51% τέθηκε σε αναμονή και θα επιχειρήσει να πουλήσει το 23%.
Ενάντια στην προοπτική ιδιωτικοποίησης εμφανίστηκε και ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥAΘ, Γ. Κρεστενίτης, δηλώνοντας ότι επιμένει στην ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης