Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Nέες απώλειες καταγράφει το μερίδιο της ΔΕΗ - Ενισχυμένοι βγαίνουν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί

tags :
Nέες απώλειες καταγράφει το μερίδιο της ΔΕΗ - Ενισχυμένοι βγαίνουν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί
Σύμφωνα με τα στοιχεία, για τον μήνα Απρίλιο η ΔΕΗ έπεσε στο 91,38% από 92,78% τον Μάρτιο
Νέες απώλειες καταγράφει το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Απρίλιο, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύεται το ποσοστό των ανεξάρτητων παραγωγών, οι οποίοι κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των ελλήνων καταναλωτών.
Όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ η δημόσια επιχείρηση έχασε 1,40% από την λιανική ρεύματος με το ποσοστό αυτό να κερδίζουν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί – προμηθευτές και λοιποί εναλλακτικοί πάροχοι.
Eιδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία, για τον μήνα Απρίλιο η ΔΕΗ έπεσε στο 91,38% από 92,78% τον Μάρτιο. Αντίθετα όλοι οι ανεξάρτητοι προμηθευτές ανέβασαν τα ποσοστά τους στην αγορά κερδίζοντας ακόμη περισσότερους καταναλωτές χάρη στις προσφορές τους.
Πιο συγκεκριμένα ο ΗΡΩΝ αύξησε το μερίδιο του στο 2,42% από 2,06%, η Elpedison στο 2,13% από 1,92% τον Μάρτιο, η Protergia ανέβηκε στο 1,91% από 1,49%, η NRG αύξησε το ποσοστό της στο 0,60% από 0,51%, η Volterra αύξησε τη συμμετοχή της στο 0,47% από 0,36% και η Watt n Volt διεύρυνε το μερίδιο της στο 0,40% από 0,34%. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η αύξηση για την εταιρεία Green, η οποία ανέβασε το μερίδιό της στο 0,42% έναντι 0,34%,

Αιχμή του δόρατος η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Αιχμή του δόρατος στην αναπτυξιακή πορεία του ομίλου ΔΕΗ, μέσα στην επόμενη πενταετία, αποτελεί η θυγατρική της, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Φ. Βρότση βασικοί άξονες θα είναι η ίδρυση νέων, σύγχρονων έργων και η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας των υφιστάμενων υποδομών, σε ολόκληρη τη χώρα.
Όπως τόνισε σε πρόσφατο συνέδριο του ΚΑΠΕ, "Στόχος είναι η επένδυση σε όλες τις καινοτόμες ανανεώσιμες τεχνολογίες για παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούμε νέα σύγχρονα έργα και αναβαθμίζουμε τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των υφιστάμενων υποδομών".
Έκανε λόγο ουσιαστικά για επανίδρυση της εταιρείας, προκειμένου μέσα στην προσεχή πενταετία να αναπτυχθούν έργα που θα οδηγήσουν σε υπερδιπλασιασμό του χαρτοφυλακίου της εγκατεστημένης ισχύος της, "ώστε να αποτελέσουμε την αιχμή του δόρατος του ομίλου ΔΕΗ, προσθέτοντας στο ενεργειακό μας χαρτοφυλάκιο και μονάδες βιομάζας και γεωθερμίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης