Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Έχουμε δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Έχουμε δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία
Ο Όμιλος ΟΤΕ οδηγεί την Ελλάδα στη νέα ψηφιακή εποχή
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου, στο Μαρούσι η 64η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ, με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούσαν το 75,9% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.
Ακόμη εγκρίθηκε και η διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ημερομηνία αποκοπής του οποίου θα είναι η Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.
Απευθυνόμενος στους μετόχους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ έκανε έναν απολογισμό για το επιτυχημένο 2015, το οποίο χαρακτήρισε «μια φυσιολογική χρόνια για τον όμιλο σε ένα αφύσικο περιβάλλον».
Ο επικεφαλής του ΟΤΕ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις του Ομίλου για την εξέλιξη δικτύων νέας γενιάς και τεχνολογικών υποδομών: «Επενδύουμε εντατικά για να επεκτείνουμε την κάλυψη των δικτύων μας και να αυξήσουμε τις ταχύτητες internet, τόσο στη σταθερή όσο και την κινητή. Μας αναλογεί το 60% των συνολικών επενδύσεων της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Δε σταματήσαμε καθόλου, ούτε και μέσα στην κρίση. Μόνο την περασμένη πενταετία, οι επενδύσεις μας στη χώρα ξεπέρασαν τα €2 δισ. Για την επόμενη τετραετία, υλοποιούμε επενδύσεις ύψους €1,3 δισ. δημιουργώντας τα δίκτυα του μέλλοντος και καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών» ανέφερε, σχολιάζοντας:
«Έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, πολλά μεγαλεπήβολα σχέδια για επενδύσεις σε δίκτυα Νέας Γενιάς. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο μόνος που πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις είναι ο Όμιλος ΟΤΕ».
Αναφερόμενος στο όραμα του Ομίλου ΟΤΕ ως προς την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσε: «Επενδύουμε σταθερά με επιχειρηματική λογική και πλάνο και τελικό στόχο οι οπτικές ίνες να φτάσουν στα σπίτια των καταναλωτών. Επενδύουμε για να προσφέρουμε στους πελάτες μας προσιτές, νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τη ζωή τους.»
«Όλα γίνονται για τους πελάτες. Για τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσουν τα νέα δίκτυα και τις νέες ταχύτητες για να αλλάξουν τον κόσμο γύρω μας. Και τους πελάτες δεν τους ενδιαφέρει η υποδομή, το πώς δουλεύει μια υπηρεσία, αλλά η τελική υπηρεσία», τόνισε ο κ. Τσαμάζ, σχολιάζοντας: «η δική μας ευθύνη είναι τα δίκτυά μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, που αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, και σε λογικές τιμές».
Ο κ. Tσαμάζ τόνισε και τους στόχους του Digital Agenda 2020, του γνωστού και ως Ψηφιακού Θεματολογίου, που έχουμε ως χώρα: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη. Έχουμε στόχους να πετύχουμε: τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ δεν παρέλειψε να καλωσορίσει τον ορισμό νέου Προέδρου στην ΕΕΤΤ, αναφέροντας σχετικά: «έχει δύσκολο έργο γιατί μετά από κενό ενάμισι έτους τα ανοικτά θέματα έχουν συσσωρευτεί και πλέον είναι πιεστικά. Ελπίζουμε σε μία καλή συνεργασία γιατί όπως καταλαβαίνετε έχουμε πολλές εκκρεμότητες με την Αρχή. Από το νέο κοστολογικό μέχρι την έγκριση νέων προγραμμάτων που θέλουμε να διαθέσουμε στους πελάτες μας. Το σημαντικότερο όμως είναι το θέμα της έγκρισης του vectoring που μας καθυστερεί από το να δώσουμε ταχύτητες έως 100 Μbps στους πελάτες μας αλλά και τους ανταγωνιστές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης