Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φορολογικό σοκ στους συνεργάτες της εταιρίας που εκδίδει το Crash

tags :
Φορολογικό σοκ στους συνεργάτες της εταιρίας που εκδίδει το Crash
Καλούνται να πληρώσουν φόρους που τους παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν- Τι δείχνει ο ισολογισμός της εταιρίας- Η αταραξία των φορολογικών αρχών
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους συνεργάτες με τιμολόγια παροχής υπηρεσιών της Πυθαγόρας Εκδοτική το γεγονός ότι ενώ έχουν κόψει τιμολόγια με παρακράτηση φόρου 20% όπως προβλέπει η νομοθεσία τα στοιχεία που έχει ανεβάσει η εταιρία στο taxis δείχνουν ότι δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου.
Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να καλούνται να πληρώσουν φόρο για το σύνολο των ποσών που εμφανίζονται στα στοιχεία που έχει διαβιβάσει η επιχείρηση ως αν μην είχαν προπληρώσει το 20% των αμοιβών τους.
Η εταιρία σε οχλήσεις των συνεργατών της ισχυρίζεται προφορικά ότι το πρόβλημα είναι δικό της αφού η ίδια δεν έχει αποδώσει φόρους που δεν έχει παρακρατήσει αλλά εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δεν έχει βάση.
Η εταιρία ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ εκδοτική εκδίδει μεταξύ άλλων το περιοδικό Crash το οποίο εμφανίζεται να είναι συμφερόντων του κ. Γιώργου Τράγκα αλλά Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας είναι ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Αμανατίδης.
Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2014 η εταιρία είχε έσοδα 1,3 εκ Ευρώ και κέρδη 315 χιλιάδες Ευρώ.
Ταυτόχρονα όμως οι υποχρεώσεις της ήταν 2,585 εκ Ευρώ εκ των οποίων 550 χιλιάδες Ευρώ αφορούσαν σε τραπεζικά δάνεια και 1,12 εκ Ευρώ από φόρους και τέλη.
Το 2013 οι υποχρεώσεις φόρων και τελών ήταν 689 χιλιάδες γεγονός που παρέχει την ένδειξη της μη καταβολής των υποχρεώσεων της εταιρίας καθ όλη της διάρκεια της χρήσης 2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που προκύπτει από τη μη καταβολή των παρακρατούμενων φόρων πλήττει τους συνεργάτες της εταιρίας οι οποίοι καλούνται να αποδώσουν φόρο που δεν τους έχει παρακρατηθεί και ουσιαστικά να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Οι φορολογικές αρχές δεν δέχονται τις ενστάσεις που προβάλλουν οι συνεργάτες της Πυθαγόρας και ουσιαστικά τους τιμωρούν παρ ότι φαίνεται ότι δεν έχουν οι ίδιοι καμία ευθύνη για τη μη απόδοση φόρων που τους παρακρατήθηκαν. Γενικότερα ο τρόπος που λειτουργούν οι φορολογικές αρχές αφήνουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους οι οποίοι λειτουργούν με βάση τη νομοθεσία και ακόμα σε περίπτωση καταγγελιών τους υποχρεώνουν να καταβάλουν φόρους που δεν τους αναλογούν.
Ουσιαστικά το Υπουργείο Οικονομικών με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών προσφέρει έδαφος σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα και δεν έχει διαμορφώσει δικλείδες ασφαλείας για όσους πέφτουν θύματα τέτοιων πρακτικών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης