Επιχειρήσεις

Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές η Μαρινόπουλος - Εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι - Διαφώνησε το Δημόσιο

Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές η Μαρινόπουλος - Εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι - Διαφώνησε το Δημόσιο
Οι τράπεζες έριξαν "σωσίβιο" στην Μαρινόπουλος - Yπέρ της διάσωσης το 45% των πιστωτών
(upd8) Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της Μαρινόπουλος ΑΕ (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) και παραχώρησε στον Όμιλο προσωρινή προστασία από τους πιστωτές.
Ειδικότερα, με την κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 να εξετάζεται το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, το Πρωτοδικείο απαγόρευσε έως τότε τις ατομικές και συλλογικές αναγκαστικές εκτελέσεις κατά της εταιρείας.
Εξαίρεση αποτελούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διατηρούν το δικαίωμα να έχουν απαιτήσεις από την εταιρεία, αλλά και οι μισθώσεις.
Έτσι, στο επόμενο στάδιο προχωρά η διαδικασία διάσωσης του ομίλου Μαρινόπουλου μετά τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που στην πράξη απαγορεύθηκαν οι κατασχέσεις των πιστωτών προς τη Μαρινόπουλος μέχρι να συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση εξυγίανσης του ομίλου και την υπαγωγή του στο άρθρο 99.
Το αίτημα της Μαρινόπουλος για προστασία από τους πιστωτές συζητήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα του Δικαστηρίου στην πρώην Σχολή Ευελπίδων σε συνθήκες αφόρητης ζέστης με τους δικηγόρους να είναι μούσκεμα στο ιδρώτα καθώς οι αρμόδιοι είχαν βγάλει τα χερούλια από τα παράθυρα και τα κλιματιστικά να είναι εκτός λειτουργίας.
Το δικηγορικό γραφείο Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του αιτήματος για την προστασία από τους πιστωτές προσκόμισε στοιχεία όπως το ποσοστό των πιστωτών που συμφωνούν με τα μέτρα προστασίας έφθανε στο 45% κα την ίδια στιγμή κατέθεσε τη επιστολή του ομίλου Σκλαβενίτη που εμφανίσθηκε ως στρατηγικός επενδυτής που επιθυμεί να διαπραγματευθεί για την απόκτηση του ομίλου Μαρινόπουλου σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες.
Ο δικηγόρος κ. Σεραφείμ Σωτηριάδης παρουσίασε την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.
Ανέφερε ότι οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 1,324 δισ ευρώ και το ύψος των πιστωτών που συμμετέχουν στη διαδικασία έχοντας απαιτήσεις από τον όμιλο Μαρινόπουλο ανέρχονταν σε 558.496.000 ευρώ.
Επίσης κατέθεσε επιστολή του ομίλου Σκλαβενίτη ο οποίος επιβεβαιώνει το στρατηγικό ενδιαφέρον του για τον όμιλο Μαρινόπουλο με την προϋπόθεση να διενεργηθεί due diligence σε οικονομικό , φορολογικό και νομικό επίπεδο.
Θετική γνώμη υπέρ της προστασίας της Μαρινόπουλος έδωσαν η Alpha Bank γνωστοποιώντας ότι οι απατήσεις προς την εταιρεία ανέρχονται σε 121 εκατ. ευρώ. Την ίδια στάση τήρησαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών της Πειραιώς και της Eurobank με τις συνολικές απαιτήσεις να ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του ΙΚΑ ήταν υπέρ της προστασίας της εταιρείας με τις συνολικές οφειλές να ανέρχονται μαζί με τις προσαυξήσεις στα 53 εκατ. ευρώ.

Το Ελληνικό Δημόσιο ζητάει άμεσα τα 50 εκατ. ευρώ από τη Μαρινόπουλος

Η έκπληξη ήρθε από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή τον φορολογικό μηχανισμό του κράτους, που ζήτησε να εξαιρεθεί από την απαγόρευση της προστασίας από τους πιστωτές έτσι, ώστε να διεκδικήσει τις νόμιμες οφειλές χωρίς κανέναν περιορισμό.
Το ύψος των οφειλών ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση του ελληνικού Δημοσίου το οποίο την ίδια στιγμή «κυνηγά» οφειλές από το πρώτο ευρώ μέχρι πρότινος και παλαιότερα για οφειλές που ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ, προκύπτει το εύλογο ερώτημα γιατί η νομική υπηρεσία δεν προστάτευσε έγκαιρα τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Ποιοι είχαν δώσει εντολές να μην ενοχλούν τον όμιλο Μαρινόπουλο;
Οι οφειλές δεν δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο αλλά πρόκειται για χρέη παλαιότερων ετών.
Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να ρίξει φώς στη υπόθεση κα κυρίως να απαντήσει για είχαν «παγώσει» τις διαδικασίες είσπραξης δίνοντας χρόνο στους μετόχους της εταιρείας όταν ο φορολογικός μηχανισμός εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα στους φορολογούμενους; Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει στα χέρια του εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Ο βασικός μέτοχος της Μαρινόπουλος πρέπει να βάλει βαθιά χέρι στην τσέπη αν πράγματι επιθυμεί τη διάσωση της επιχείρησης ενώ σε άλλη περίπτωση θα υπονομεύσει το σχέδιο σωτηρίας της εταιρείας.
Ενάντια στην προστασία της εταιρείας ήταν κυρίως δικηγόροι που εκπροσωπούσαν ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν εκμισθώσει τα καταστήματά τους στην Μαρινόπουλος, η οποία όμως δεν κατέβαλλε τα μηνιαία μισθώματα με αποτέλεσμα οι οφειλές προς τους ιδιοκτήτες να φθάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 3 εκατ. ευρώ.
Ζητούσαν την εξαίρεσή τους από τα μέτρα προστασίας και κυρίως την υλοποίηση εξώσεων για να πάρουν εκ νέου τον έλεγχο της ιδιοκτησίας τους.
Ανάμεσα στα αιτήματα των δικηγόρων που διαφωνούσαν με την προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές ήταν ότι η διοίκηση να μη μπορεί να μεταβιβάσει κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος της εταιρείας Αρβανιτίδης κατέθεσε αίτημα να μη αλλάξει η μετοχική σύνθεση να διατηρηθεί σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας ακόμη τη διοίκηση ότι δεν έχει εκδώσει ισολογισμούς τα τρία τελευταία χρόνια.
Επίσης ανέφερε ότι προχώρησε σε διαγραφή χρεών ύψους 103 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της εταιρείας.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν μπήκε στην ουσία των καταγγελιών και κατέγραψε την αντίθεση της σχετικά με το αίτημα της εταιρείας Μαρινόπουλος.
Αρνητική στάση κράτησε και η εταιρεία Creta Farms με το συνολικό ύψος της οφειλής να ανέρχονται στα 10 εκατ. ευρώ μαζί με άλλες τρείς εταιρείες.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας με το εκπρόσωπος της να ζητεί εξαίρεση για συνολική οφειλή 5,.5 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ΚΡΙ – ΚΡΙ και «ΚΑΛΛΑΣ» με συνολικές απαιτήσεις 8,5 εκατ. ευρώ ζήτησαν την εξαίρεσή τους από την προστασία απαιτώντας τα οφειλόμενα ποσά.
Αντίθετα θετική στάση κράτησαν και εργαζόμενοι έναντι του αιτήματος της εταιρείας αλλά ζήτησαν να εξαιρεθούν από τα μέτρα προστασίας έτσι να υπάρχει δυνατότητα καταβολής των αποδοχών τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μαρινόπουλος για την απόφαση του Πρωτοδικείου - Σε αναζήτηση βιώσιμης λύσης η εταιρεία

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.
Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.
Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση.

Τι προηγήθηκε - Τι μετέδιδε νωρίτερα το BankingNews.gr: 

Οι τράπεζες ρίχνουν "σωσίβιο" στην Μαρινόπουλος - Yπέρ της διάσωσης το 45% των πιστωτών

Θετικές εμφανίζονται οι πιστώτριες τράπεζες - Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς στην αίτηση του ομίλου Μαρινόπουλος και των συνδεμένων εταιρειών
(Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική Α.Ε., Express A.E και εταιρεία ΞΥΝΟΣ Α.Ε.) για την προστασία τους από τους πιστωτές με την υπαγωγή τους στο άρθρο 99, που εκδικάζεται από το πρωί της Παρασκευής στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.  
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank), εμφανίζονται θετικές καθώς και το ΙΚΑ όπου έχει απαιτήσεις 50 εκατ. ευρώ αλλά και οι εργαζόμενοι οι οποίοι όμως ζητούν να εξαιρεθούν, προκειμένου να πληρωθούν.
Μάλιστα η πλευρά του Μαρινόπουλου ζήτησε να αποδεσμευθεί ένας λογαριασμός 3 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν τα δώρα και οι μισθοί των εργαζομένων.
Αντίθετο εμφανίζεται το δημόσιο στο οποίο η Μαρινόπουλος οφείλει 50 εκατ. ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό οι συνολικές οφειλές της Μαρινόπουλος ανέρχονται 1,324 δισ. ευρώ. 
Η Μαρινόπουλος υποστηρίζει ότι το 45% των πιστωτών συμφωνεί με την αίτηση της εταιρείας για προληπτικά μέτρα.
Για τις εμπράγματες εξασφαλίσεις το ποσοστό φτάνει στο 100%.
Επίσης ο δικηγόρος της Μαρινόπουλος κατέθεσε έγγραφο ης Σκλαβενίτης στο οποίο δηλώνει έμπρακτο ενδιαφέρον ως στρατηγικός επενδυτής.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό η Σκλαβενίτης θέτει τις εξής προϋποθέσεις για την είσοδο της στην Μαρινόπουλος: την διενέργεια ιακανοποιητικού due dilligence (οικονομικού, φορολογικού και νομικού ελέγχου, την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και οι τυχόν εξ αυτής απορρέουσες ρυθμίσεις, η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και δικτύου καταστημάτων του Ομίλου και εν τέλει από λοιπές συνθήκες που είτε θα διαπιστωθούν είτε θα διαμορφωθούν κατά τη χρονική διάρκεια της εξυγίανσης.

Σε λύση του προβλήματος ελπίζουν οι τράπεζες

Η προσδοκώμενη θετική απόφαση υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, μετά και την έντονα ενεργή δράση του αντιπροέδρου κ. Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις διοικήσεις των τραπεζών.
Ανώτατο στέλεχος τράπεζας ανέφερε στο bankingnews ότι ελπίζουμε σε λύση του προβλήματος.
Στο ενδεχόμενο όμως οι εξελίξεις να είναι αντίθετες από τις προσδοκώμενες θα προκληθεί νέος γύρος δικαστικών απαιτήσεων με την έκδοση διαταγών πληρωμών που θα επιφέρουν τον «ξαφνικό θάνατο» στην επιχείρηση που αντιπροσωπεύει περίπου το 1,5% του ΑΕΠ της χώρας.
Ένα είναι βέβαιο, ότι το μόνο που δεν χρειάζεται η οικονομία και πρωτίστως η κυβέρνηση είναι να σκάσει μια επιχείρηση που κάνει τζίρο 1,8 δισ ευρώ.
Θα προκληθεί ένα καταστροφικό τσουνάμι με απρόβλεπτες συνέπειες γα το λιανεμπόριο.
Η εξάρτηση του ελληνικού επιχειρείν από τον μεγαλύτερο λιανέμπορο της χώρας, βάσει του δικτύου καταστημάτων, φαίνεται και από τις οφειλές που έχει αυτός προς την αγορά, σε προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές (χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις) οι οποίες φθάνουν τα 722,783 εκατ. ευρώ, όπου μαζί με τα χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο ξεπερνούν τα 1,3 δισ. ευρώ.
Οι δικαστές θα αξιολογήσουν τα αιτήματα αλλά και οι όποιες αντιρρήσεις διατυπωθούν από μερίδα πιστωτών για την εξεύρεση έστω μιας προσωρινής λύσης.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν είναι αναγκαίο στη σημερινή συνεδρίαση να βρεθεί το 40% των πιστωτών που θα συναινέσει στο αίτημα της Μαρινόπουλος για προστασία από τους πιστωτές.
Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, πρέπει να εγκριθεί το αίτημα του ομίλου να ανοίξει και επίσημα η συζήτηση για τη διάσωση του ομίλου, με την παρουσία του επενδυτή.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Από την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση του ομίλου Μαρινόπουλου σε συνεργασία με τις τράπεζες θα εκπονήσουν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σωτηρίας του ομίλου το οποίο θα έχει το «κούρεμα» των οφειλών προς τους προμηθευτές.
Όπως έχει ήδη καταγραφεί σε ρεπορτάζ του bankingnews το ποσοστό δεν θα ξεπεράσει το 40%.
Οι συζητήσεις θα γίνουν αποκλειστικά από την διοίκηση της Μαρινόπουλος, χωρίς την εμπλοκή του υποψήφιου επενδυτή που φέρεται να είναι ο όμιλος Σκλαβενίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαμηνύσει προς τις τράπεζες ότι δεν επιθυμεί καμία εμπλοκή του ονόματος τους στο στάδιο αυτό και όπως λένε πηγές η ευθύνη αυτή άλλωστε βαρύνει εξολοκλήρου τη Μαρινόπουλος.
Η προτεινόμενη διαδικασία όμως απαιτεί χρηματοδότηση από τις τράπεζες και κυρίως τη συμμετοχή του βασικού μετόχου.
Το ύψος των κεφαλαίων που του έχει ζητηθεί ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν η Μαρινόπουλος έχει συμφωνήσει.
Στο τραπέζι πάντα υπάρχουν τα εναλλακτικά σενάρια όταν οι βασικοί παίχτες όπως είναι οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει στη διάσωση του ομίλου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από τις εισηγμένες το ύψος των οφειλών του Μαρινόπουλου

Χθες, αρκετές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γνωστοποίησαν αν έχουν και πόσες εκκρεμείς απαιτήσεις από τη Μαρινόπουλος.
Από τις πρώτες ανακοινώσεις ήταν αυτή της εταιρείας Στ. Κανάκης η οποία γνωστοποίησε πως δεν υφίσταται οιαδήποτε εκκρεμής απαίτηση της από την «Μαρινόπουλος ΑΕ»
Αντιθέτως το τρέχον ποσό των απαιτήσεων της ΚΡΙ ΚΡΙ από την Μαρινόπουλος ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, όπως ενημέρωσε η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, προς εξασφάλιση της απαίτησης, έχουν εγγραφεί υπέρ της εταιρείας προσημειώσεις υποθήκης επί 20 ακινήτων της Μαρινόπουλος. Σημειώνεται ότι η Κρι-Κρι έχει σχηματισμένη (με ημερομηνία 31/12/2015) σχετική πρόβλεψη επισφάλειας για ποσό 1,5 εκατ. ευρώ.
Η Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding δεν έχει καμία εκκρεμή απαίτηση από την Μαρινόπουλος, διευκρινίζει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση. Ωστόσο θυγατρική εταιρία του ομίλου συνεργάζεται με την Μαρινόπουλος με το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της προς αυτήν να ανέρχεται σε ποσό 152.356,51 ευρώ.
Το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών 2015 της Θυγατρικής Εταιρείας που αντιπροσωπεύει η συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία Μαρινόπουλος είναι μικρό ήτοι 2,6%.
Στα 677.939,58 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας Εβροφάρμα και του ομίλου από την Μαρινόπουλος στις 30 Ιουνίου ενώ της Express Μ Α.Ε. σε 40.254,11 ευρώ -ποσό για το οποίο δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις.
Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι η εταιρεία και ο όμιλος είχε διενεργήσει προβλέψεις 121.754 ευρώ για την εκτιμώμενη κάλυψη ζημίας από τη μη ρευστοποίηση μέρους τους ανωτέρω υπολοίπου.
Στο ποσό των 360.912,59 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της Μύλοι Λούλη από την εταιρεία Μαρινόπουλος. Αυτό αναλύεται σε ανοικτό υπόλοιπο ποσού 27.180,02 ευρώ και επιταγές εισπρακτέες ποσού 333.732,57 ευρώ.
Επί του ποσού αυτού δεν έχει διενεργηθεί καμία πρόβλεψη κατά την 31.12.2015, καθόσον δεν συνέτρεχε κατά την ημερομηνία κλεισίματος ισολογισμού κανένας λόγος.
Το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών της Εταιρείας που αντιπροσωπεύουν οι πωλήσεις προς την εταιρία "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ" για το έτος 2015 ανήλθε στο 0,7%, ενώ για την περίοδο 01.01.2016 έως 30.06.2016 οι πωλήσεις είναι μηδενικές.

Η συμφωνία των εργαζομένων και της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ

Η διοίκηση της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:
α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής.
Συγκεκριμένα, όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.
β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.
δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

Θετικός ο Σκλαβενίτης για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 υπό προϋποθέσεις - Ζητά due diligence

Από το πλήθος των προϋποθέσεων που θα ικανοποιηθούν εξαρτάται η συμμετοχή της Σκλαβενίτης σις διαδικασίες εξυγίανσης του άρθρου 99 για τη Μαρινόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναγνώστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης της Μαρινόπουλος για το άρθρο 99, στις προϋποθέσεις συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τις τράπεζες, η διενέργεια ικανοποιητικού due diligence, η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και οι τυχόν εξ αυτής απορρέουσες ρυθμίσεις.
Αναλυτικά το κείμενο:





Νίκος Θεοδωρόπουλος

ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης