Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σήμερα 22/7 οι προσφορές για το Hilton - Στα 150 με 170 εκατ. ευρώ το τίμημα - Ποιοί θα κατέβουν στο διαγωνισμό

tags :
Σήμερα 22/7 οι προσφορές για το Hilton - Στα 150 με 170 εκατ. ευρώ το τίμημα - Ποιοί θα κατέβουν στο διαγωνισμό
Tρεις θεωρούνται οι ισχυρές υποψηφιότητες για το Hilton
Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή η μάχη για την απόκτηση του Hilton που ανήκει στην Ιονική Ξενοδοχειακή, με τους υποψήφιους επενδυτές να καταθέτουν τις μη δεσμευτικές προσφορές του για το ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί αναμένεται να είναι οι Όμιλοι που θα κατέβουν στο διαγωνισμό, με τρεις υποψηφιότητες να θεωρούνται ότι είναι πιο ισχυρές.
Η πρώτη είναι του τουρκικού Ομίλου Dogus του οποίου πρόεδρος είναι ο Ferit Sahenk, που θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση του σε ξενοδοχεία πολυτελείας και ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στο χώρο των μαρινών και συμμετέχει στο fund που αγόρασε το ξενοδοχείο «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης».
Η δεύτερη είναι του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ) σε συνεργασία με τον Όμιλο Olayan και η τρίτη του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη (ακούγεται ότι θα καταθέσει προσφορά με αμερικανικό fund).
Στο διαγωνισμό όμως αναμένεται να κατέβουν και άλλοι ισπανικοί και κινεζικοί Όμιλοι με παρουσία τόσο στο ξενοδοχειακό κλάδο όσο και στο τομέα του real estate.
Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, οι προσφορές θα κινούνται στα επίπεδα των 150 με 170 εκατ. ευρώ, με την Alpha να αποτιμά το συγκρότημα στα βιβλία της στα 170 εκατ
Το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Alpha Bank έχει αναλάβει η Citi. Το ξενοδοχείο διαθέτει 506 ευρύχωρα δωμάτια, 22 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.
Tο Hilton Αθηνών βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο της Αθήνας, εκτάσεως 16 χιλ. τ.μ.περίπου, ενώ υφίσταται σημαντικό υπόλοιπο συντελεστή δομήσεως ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή.
Η ανέγερση του ξενοδοχείου ξεκίνησε το 1957 από την εταιρεία «Ξενοδοχειακάι Επιχειρήσεις ΠΕΖΑ ΑΕ» του ομίλου του εφοπλιστή Απόστολου Πεζά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η οικογένεια Πεζά εκδήλωσε αδυναμία να συνεχίσει το έργο και η εταιρεία πέρασε στην Ιονική Τράπεζα που χρηματοδοτούσε την κατασκευή του ακινήτου. Τo κόστος κατασκευής με τα δεδομένα της εποχής ξεπέρασαν το αστρονομικό ποσό των 15.000.000 δολαρίων ή τα περίπου 450.000.000 δραχμές.
Το 1988 οι μετοχές της εταιρείας ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το 1999 η εταιρεία πέρασε στην Alpha Bank μετά την εξαγορά της Ιονικής Τράπεζας.
Πριν από μια διετία ενδιαφερόμενος για το Hilton εμφανιζόταν ο Ελληνοαμερικανός κροίσος Τζον Κατσιματίδης, πρώην υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης. Τότε ο επιχειρηματίας, με ιστορία στο real estate και στο λιανεμπόριο, φέρεται να είχε προσφέρει περί τα 100 εκατ. ευρώ, όμως η προσφορά θεωρήθηκε χαμηλή και η αγοραπωλησία δεν προχώρησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης