Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ενισχυμένες επιδόσεις για την «ΑΒ Βασιλόπουλος» το α’ 6μηνο του 2016 – Στα 1,051 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

Ενισχυμένες επιδόσεις για την «ΑΒ Βασιλόπουλος» το α’ 6μηνο του 2016 – Στα 1,051 δισ. ευρώ οι πωλήσεις
Η ανοδική πορεία των εργασιών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016, οδήγησε σε 1035 νέες προσλήψεις 
Με σημαντική ενίσχυση της δραστηριότητας και 1035 νέες προσλήψεις ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2016 για τον Όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλος.
Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 1,051 δισ. ευρώ το α΄ 6μηνο του 2016 έναντι 926 εκατ. ευρώ του α΄ 6μηνόυ του 2015 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13,5%.
Η ανοδική πορεία των εργασιών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016, οδήγησε σε 1035 νέες προσλήψεις επιβεβαιώνοντας ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο σημαντικούς εργοδότες στη χώρα και αποδεικνύοντας στην πράξη τη συνεισφορά της εταιρείας στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Τα ενισχυμένα αυτά μεγέθη καταδεικνύουν ότι ο Όμιλος συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς, αφού σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (περίοδος Ιανουάριος – Απρίλιος 2016), ο κύκλος εργασιών των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων κινείται σε πλήρη αντίθεση με την πορεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, καταγράφοντας πτώση.
Η ενδυνάμωση του κύκλου εργασιών προήλθε τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και από εξαγορές και νέα καταστήματα franchise, αφού εντός του πρώτου εξαμήνου 2016, ο Όμιλος μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2016 ολοκλήρωσε 7 ανακαινίσεις καταστημάτων και διεύρυνε το δίκτυό του με συνολικά 14 νέα σημεία πώλησης, εκ των οποίων 4 αποτελούν προϊόν οργανικής ανάπτυξης, 6 προέρχονται από εξαγορές και 4 τέθηκαν σε λειτουργία με την μέθοδο franchise.
Συνολικά, ο Όμιλος σήμερα λειτουργεί σήμερα 358 καταστήματα.
Ιδιαίτερη αισιοδοξία προκαλεί η αξιοσημείωτη άνοδος που παρουσίασαν οι πωλήσεις των συγκρίσιμων καταστημάτων, η οποία διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 9%, υπογραμμίζοντας ακόμα παραπάνω αφενός την ισχύ των μεγεθών και αφετέρου την υγιή βάση πάνω στην οποία συντελείται η ανάπτυξη του Ομίλου καθώς και τις θετικές μελλοντικές του προοπτικές.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Λεωνίδας Βρεττάκος COO της ΑΒ Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι «τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να κάνουμε όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια συμπληρώνει τις καλές μας οικονομικές επιδόσεις με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι για μας το μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης