Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διαψεύδουν προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά Μαρινόπουλου, ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl

tags :
Διαψεύδουν προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά Μαρινόπουλου, ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl
Στελέχη τόσο του ΑΒ Βασιλόπουλου, όσο και της Lidl επισημαίνουν στο bankingnews ότι δεν έχει κατατεθεί καμία προσφυγή
Διαψεύδουν, τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες περί προσφυγών – ενστάσεων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του deal της Μαρινόπουλος με το Σκαβενίτη από την ΑΒ Βασιλόπουλος και την Lidl, οι διοικήσεις των δύο τελευταίων αλυσίδων.
Όπως αναφέρουν στο bankingnews στελέχη τόσο του ΑΒ Βασιλόπουλου, όσο και της Lidl δεν έχει κατατεθεί καμία προσφυγή.
Να σημειωθεί ότι το επόμενο στοίχημα διάσωσης της Μαρινόπουλος, μετά την θετική γνωμοδότηση των τραπεζών, έχει μεταφερθεί στους πιστωτές και στη συναίνεση που απαιτείται (το 60% των πστωτών) για να προχωρήσει το σχέδιο.
Το σχέδιο που έχει εγκριθεί προβλέπει την χορήγηση δανείου 360 εκατ. με επιτόκιο 1,5%, με option την απόκτηση του 25% της νέας εταιρείας, ενώ η Σκλαβενίτης θα μετέχει με ποσοστό 75%.
Η Σκλαβενίτης από την πλευρά της θα εισφέρει περί τα 100 εκατ. ευρώ στο νέο σχήμα, ενώ το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων θα δοθεί για την αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσεων και για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.
Eκτός από το δάνειο που θα λάβει η νέα εταιρεία με εγγύηση της Σκλαβενίτης, η συμφωνία προβλέπει και την ενδιάμεση χρηματοδότηση, ύψους 80 εκατ. ευρώ, προκειμένου η εταιρεία να σταθεί στα πόδια μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Από το σύνολο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης τα 30 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρει ο Σκλαβενίτης, 40 εκατ. ευρώ οι πιστώτριες τράπεζες και 10 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρει ο Μαρινόπουλος, που θα αποχωρήσει οριστικά από το νέο σχήμα.
Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την Σκλαβενίτης.
Επίσης το σχέδιο διάσωσης προβλέπει την διαγραφή οφειλών προς προμηθευτές της Μαρινόπουλος σε ποσοστό έως και 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης