Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε δύο ώρες «κληρώνει» η συμμετοχή για Καλογρίτσα-Βρυώνη στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε δύο ώρες «κληρώνει» η συμμετοχή για Καλογρίτσα-Βρυώνη στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα αποφανθεί για το αν θα μετέχουν οι δύο στη δημοπρασία, αφού λάβει υπό όψιν τη γνωμοδότηση του δικηγόρου κ. Ματζουράνη
Σε περίπου δύο ώρες περιμένουν οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες να βγει το… πόρισμα των ενστάσεων που έγιναν τόσο για την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής Καλογρίτσα, όσο και για το χρονικό διάστημα ισχύος της εγγυητικής επιστολής Βρυώνη του Εψιλον.
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα αποφανθεί για το αν θα μετέχουν οι δύο στη δημοπρασία, αφού λάβει υπό όψιν τη γνωμοδότηση του δικηγόρου κ. Ματζουράνη.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι απειλούν πάντως με σωρεία προσφυγών εφ' όσον επιτραπεί η συμμετοχή των δύο στη δημοπρασία, καθώς όπως ισχυρίζονται δεν πληρούν τους όρους του διαγωνισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Το περίεργο βέβαια είναι πως κρατήθηκε ανοικτό το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης πέραν του χρόνου που είχε προσδιοριστεί, ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήταν κλειστό.
Σε ότι αφορά στην εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγ και έχει πιστοποίηση από την Τράπεζα Πειραιώς είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος.
Επισημαίνεται ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες υπάρχει υπόδειγμα εγγυητικής επιστολής που αναφέρει ως διάρκεια τις 365 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης