Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mαρινόπουλος: Ξεκίνησε η ενημέρωση των προμηθευτών μέσω επιστολής της PWC

tags :
Mαρινόπουλος: Ξεκίνησε η ενημέρωση των προμηθευτών μέσω επιστολής της PWC
Στην 6 σελίδων επιστολή η PWC ζητά από τους προμηθευτές  – πιστωτές  αν θα συναινέσουν στο σχέδιο
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας που υπέγραψαν Σκλαβενίτης –Μαρινόπουλος και τράπεζες στις 2 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ενημερωτική επιστολή της PWC που άρχισε να αποστέλλεται στους προμηθευτές – πιστωτές της Μαρινόπουλος.
Με τη συγκεκριμένη επιστολή, η PWC ενεργώντας για λογαριασμό των εμπλεκομένων μερών της συμφωνίας, ενημερώνει τους πιστωτές – προμηθευτές της Μαρινόπουλος. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί θα πληρωθούν -τις κουρεμένες οφειλές τους-, ούτε προσδιορίζει το χρόνο.
Στην 6 σελίδων επιστολή η PWC ζητά από τους προμηθευτές  – πιστωτές  αν θα συναινέσουν στο σχέδιο, καθώς όπως αναφέρεται και στην επιστολή απαιτείται η συναίνεση του 60%.
Ειδικότερα, η PWC αναφέρει: «Προς την επίτευξη του στόχου συναίνεση του 60% των πιστωτών, θα θέλαμε να διερευνήσουμε μέσω της παρούσας επιστολής την κατ’ αρχήν πρόθεσή σας για συναίνεση ή μη με τις βασικές αρχές της Συμφωνίας Εξυγίανσης που περιγράφονται ανωτέρω«.
Μέσω της επιστολής τους γνωστοποιείται πως το «κούρεμα” θα είναι 50% και θα αφορά ακόμη και τους πιστωτές εκείνους που έχουν υπόλοιπο μικρότερο των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα φαίνεται να έχει επιτευχθεί η συναίνεση περί του 40% των πιστωτών, ενώ το υπόλοιπο 20% θα αναζητηθεί στο δικαστήριο, στις 14 Δεκεμβρίου, όταν και θα συζητηθεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Β.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον ανεφοδιασμό των μεγάλων, κεντρικών καταστημάτων του Μαρινόπουλου (περί τα 33), προκειμένου να διατηρηθεί κάποια πελατεία και να μην απαξιωθεί πλήρως το δίκτυο της αλυσίδας.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ο τζίρος της Μαρινόπουλος, φέρεται να έχει υποχωρήσει στα 100 εκατ. όταν πριν από μερικά χρόνια ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες εξοφλήθηκαν πλήρως τα δεδουλευμένα που οφείλονταν στους εργαζόμενους αλλά και κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης