Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κατά 30% μείωσε τις υποχρεώσεις της η ΕΚΤΕΡ – Διεκδικεί 10 έργα, ενώ πούλησε ακίνητα που διέθετε

tags :
Κατά 30% μείωσε τις υποχρεώσεις της η ΕΚΤΕΡ – Διεκδικεί 10 έργα, ενώ πούλησε ακίνητα που διέθετε
Εξαιρετικοί οι δείκτες της εταιρείας, σημαντικά χαμηλή η αποτίμηση στο ταμπλό (4,7 εκατ. ευρώ) έναντι της καθαρής θέσης
Σε περίπου 10 διαγωνισμούς έχει συμμετάσχει η Εκτέρ στον τομέα των δημοπρασιών δημοσίων και ιδιωτικών έργων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, των οποίων η χρηματοδότηση έχει ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα ΣΕΣ.
Εντός του προσεχούς διαστήματος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση στα αποτελέσματα εξαμήνου, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης από την Κοινοπραξία «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» για την εκτέλεση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΑΠΟΜΑΡΜΑ (Χ.Θ. 22+170 – Χ.Θ. 29+990)», προϋπολογισμού περίπου 30 εκ. ευρώ στο οποίο η ΕΚΤΕΡ συμμετέχει με ποσοστό 33,33%.
Επίσης η εταιρεία αναμένει τα αποτελέσματα από τέσσερις διαγωνισμούς στους οποίους έχει συμμετάσχει με τη μέθοδο της Μελέτης – Κατασκευής καθώς και την κατακύρωση του έργου «Αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού τμήματος Πάνορμος – Εξάντης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στον Ν. Ρεθύμνου», στην «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. – ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.», με ποσοστό της ΕΚΤΕΡ Α.Ε 33,33%.
Βάσει των υπογραφέντων κατά την χρήση συμβάσεων έργων, ο Όμιλος εμφανίζει ανεκτέλεστο έργο κατά την 30/6/2016 ύψους 16 εκατ. ευρώ έναντι 18,5 εκατ. ευρώ την 31/12/2015
Τα ανωτέρω κατασκευαστικά συμβόλαια αναμένεται να ολοκληρωθούν, βάσει των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων τους, σε περίοδο άνω της τριετίας.
Στον τομέα του Real Estate η εταιρεία έχει ήδη πουλήσει τα περισσότερα των διαμερισμάτων στην πολυόροφη οικοδομή κυριότητας της στο Νέο Φάληρο, ενώ η θυγατρική της εταιρεία ΦΙΚΛΗΣ Α.Ε. στις 31/12/2015 είχε στην ιδιοκτησία της νεόδμητη οικοδομή έξι διαμερισμάτων στην περιοχή των Βριλησσίων Αττικής.
Από τα παραπάνω διαμερίσματα της οικοδομής των Βριλησσίων, στο διάστημα 1/7/2016 – 26/9/2016 έχουν πωληθεί τα πέντε από τα έξι.
Επίσης η εταιρεία από το τέλος του 2015 έχει στην κατοχή της οικόπεδο επιφάνειας περίπου 1.760 τ.μ. στο Μαρούσι Αττικής για μελλοντική αξιοποίηση, μη προσδιορισμένη κατά την παρούσα περίοδο.
Σημειώνεται πως η εταιρεία συνεχίζει να κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξεως του ΜΕΕΠ, το οποίο ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα ο τζίρος υποχώρησε 25% και διαμορφώθηκε στα 5,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στις 113 χιλ. ευρώ από ζημιές 50 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.
Η εταιρεία μείωσε κατά 30% τις υποχρεώσεις της και πλέον ανέρχονται στα 5,8 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση να είναι στα 21,3 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης