Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Κέκροψ εξετάζει την πώληση περιουσίας για μείωση χρέους και ο βασικός μέτοχος τη δανείζει με 7,25%

tags :
H Κέκροψ εξετάζει την πώληση περιουσίας για μείωση χρέους και ο βασικός μέτοχος τη δανείζει με 7,25%
Η εταιρεία έχει περιουσιακά στοιχεία προς πώλησης που ξεπερνά η αξία τους τα 14 εκατ. ευρώ
Ζημιές εμφάνισε στο εξάμηνο η Κέκροψ λόγω απουσίας κύκλου εργασιών αλλά και λόγω ανελαστικών δαπανών όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, η εξυπηρέτηση των τόκων δανεισμού και των λειτουργικών εξόδων.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2014, και η μερική τροποποίηση διάθεσης των αντληθέντων, έδωσε τη δυνατότητα να καλύψει τις άμεσες και ανελαστικές χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της εξασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της.
Κύριο στοιχείο για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου εξακολουθεί να αποτελεί η επίλυση των νομικών και πολεοδομικών της υποθέσεων, σημαντικό μέρος των οποίων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2016 εξασφαλίζοντας την δυνατότητα αξιοποίησης των ακινήτων της Εταιρείας.
Αναλυτικότερα, τα άμεσα σχέδια της εταιρείας για την αξιοποίηση των ακινήτων της περιλαμβάνουν:
Την ολοκλήρωση της επένδυσης στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του 2016.
Την δρομολόγηση των ενεργειών που απομένουν για την αξιοποίηση των ακινήτων της, οι οποίες αφορούν πολεοδομικές αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ και της Περιφέρειας Αττικής για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Ψυχικού ώστε να δοθούν όροι δόμησης και χρήσεις γης στα οικόπεδά της.
Η εταιρεία στοχεύει στην διατήρηση των λειτουργικών δαπανών σε χαμηλά επίπεδα, ή και την περαιτέρω μείωση τους όπου είναι εφικτό.
Παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο κάλυψης των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων με εισπράξεις από πώληση τμήματος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της.
Ωστόσο, την ώρα που αναζητά λύσεις για μείωση υποχρεώσεων, υπάρχει δάνειο 733 χιλ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των δουλευμένων τόκων ποσού 26 χιλ. ευρώ, που συνάφθηκε με την συνδεδεμένη εταιρεία ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ, για χρηματική διευκόλυνση με επιτόκιο 6,56%. Το παραπάνω επιτόκιο από 1/1/2016 διαμορφώθηκε σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 7,25%.
Η εταιρεία κατέχει: Το 10% του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με την επωνυμία “EUROTERRA Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ” ήτοι: 45.427 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 29,35 ευρώ η κάθε μία, συνολικής αξίας κτήσεως 3.622 χιλιάδων ευρώ.
Το 10% του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με την επωνυμία “REBIKAT Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ” ήτοι: 122.720 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,93ευρώ η κάθε μία, συνολικής αξίας κτήσεως 360 χιλιάδων ευρώ.
Το 10% του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με την επωνυμία “ΑBIES Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ” ήτοι: 89.515 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,93 ευρώ η κάθε μια, συνολικής αξίας κτήσεως 263 χιλιάδων ευρώ.
Σύμφωνα με έκθεση αποτίμησης η αξία των παραπάνω συμμετοχών ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον στα αποθέματα περιλαμβάνεται οικόπεδο επί της οδού Π. Νιρβάνα 1 & Χαλεπά στο Δήμο Φιλοθέης -Ψυχικού, συνολικού εμβαδού 2.459,17τ.μ., τμήμα του οποίου εκτάσεως 375,08 τ.μ. βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η αξία ως άνω ακινήτου ανέρχεται σε 3.953 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης