Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έξι χρόνια «φαγούρας» για την Pepsico HBH - Στα 100 εκατ. οι συσσωρευμένες ζημιές - Oι υποψήφιοι αγοραστές

tags :
Έξι χρόνια «φαγούρας» για την Pepsico HBH - Στα 100 εκατ. οι συσσωρευμένες ζημιές - Oι υποψήφιοι αγοραστές
Oι συσσωρευμένες προ φόρων ζημιές της ξεπερνούν τα 100 εκατ ευρώ.
Για έκτο συνεχόμενο έτος συνεχίζουν να υποχωρούν οι πωλήσεις της Pepsico HBH, ενώ και το 2015 ο Όμιλος εμφάνισε αυξημένες ζημιές, γεγονός που αποδίδεται από τα στελέχη της στη γενικότερη ύφεση της οικονομίας αλλά και στην αισθητή μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών .
Ο τζίρος του Ομίλου το 2015 περιορίστηκε στα 50,07 εκατ. ευρώ, από 58,2 εκατ. ευρώ το 2014, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 13,9%.
Επίσης το προ φόρων αποτέλεσμα της διαμορφώθηκε σε ζημιές 9,8 εκατ. ευρώ από  ζημιές 9,7 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ οι συσσωρευμένες προ φόρων ζημιές της ξεπερνούν τα 100 εκατ ευρώ.  
Το ανείσπρακτο υπόλοιπο των απαιτήσεών του Ομίλου από το Μαρινόπουλο στις 30.6.2016 ανερχόταν σε 3,6 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει προβεί σε επιπρόσθετη απομείωση των εμπορικών απαιτήσεών της κατά το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο και τις συνέπειες.
H Pepsico HBH θέλει εδώ και αρκετό διάστημα να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά.
Μάλιστα, η θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου έχει προσεγγίσει όλες σχεδόν τις εταιρείες που δραστηριοποιoύνται στον τομέα των αναψυκτικών, για την πώληση της δραστηριότητας της και τον απεγκλωβισμό της από την ελληνική αγορά.
 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περισσότεροι από εφτά εμφιαλωτές που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των αναψυκτικών, έχουν δεχθεί κρούση από τον πολυεθνικό παίκτη για να αναλάβουν με το σύστημα της δικαιόχρησης την παραγωγή και διανομή των προϊόντων τηςPepsico-ΗΒΗ.
Όμως παρά τις προσπάθειες, η Pepsico δεν έχει καταφέρει να βρει αγοραστή.
Βρέθηκε όμως αγοραστής για τις εγκαταστάσεις της Pepsico – Ήβη στο Κορωπί (πρόκειται για αποθήκες και γραφεία) ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν δραστηριοποιείται στον κλάδο τροφίμων και ποτών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Όσον αφορά το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί  από την κυπριακή εταιρεία Hellenic Water για το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι. Οι συζητήσεις με την Hellenic Water βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όμως υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οικονομικές και γραφειοκρατικές.
Σημειώνεται ότι τoν Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2013 ο Όμιλος υλοποίησε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τη μείωση του κόστους και την σταδιακή εξάλειψη των ζημιών.
Σε συνέχεια αυτού του προγράμματος και σταθμίζοντας τα λειτουργικά κόστη των εγκαταστάσεων των κεντρικών γραφείων και αποθηκών στο Κορωπί, η εταιρεία πήρε την απόφαση για τη λειτουργία ενός νέου τρόπου διακίνησης (3PL) και αποθήκευσης των προϊόντων της και από τον Μάρτιο του 2014 οι αποθήκες και τα γραφεία στο Κορωπί έπαψαν να λειτουργούν ενώ η διανομή των παραγόμενων προϊόντων και εμπορευμάτων γίνεται αποκλειστικά από το εργοστάσιο των Οινοφύτων και από εταιρείες Logistics με τις οποίες η Εταιρεία ξεκίνησε να συνεργάζεται.
Στους εργαζόμενους που παρέμειναν, η Εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε στα Οινόφυτα είτε στα νέα γραφεία τα οποία εκμισθώθηκαν στην Ν.Ερυθραία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης