Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εξαφανισμένοι οι μέτοχοι της Forthnet στην άσκηση δικαιωμάτων του ομολογιακού

tags :
Εξαφανισμένοι οι μέτοχοι της Forthnet στην άσκηση δικαιωμάτων του ομολογιακού
Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας αναμετράται με τον ΟΤΕ και τον κερδίζει
Η ώρα της αλήθειας έφθασε για τους μετόχους της Forthnet αναφορικά με την κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 99,1 εκατ. ευρώ.
Η άσκηση των δικαιωμάτων άρχισε την περασμένη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016.
Τα δικαιώματα διαπραγματεύονται στο κατώτερο επίπεδο τιμών των 0,002 λεπτά του ευρώ ενώ ο αριθμός των δικαιωμάτων που αλλάζει χέρια είναι σχετικά μικρός και υποδηλώνει το χαμηλό ενδιαφέρον των μετόχων για τη συμμετοχή στο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο.
Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Forthnet υποχώρησε κάτω από τα 0,30 ευρώ και συγκεκριμένα στα 0,28 ευρώ καταγράφοντας πτώση 7,28% στη συνεδρίαση της Τετάρτης.
Πάντως η διοίκηση της Fortthnet και προσωπικά ο διευθύνων σύμβουλος κ. Πάνος Παπαδόπουλος δίνει τη δική του «μάχη» για τη διάσωσης της εταιρείας ανεξάρτητα από τη στάση μετόχων.
Πρόσφατα η Forthnet αναμετρήθηκε με τον ΟΤΕ, τον οποίο κέρδισε, καθώς αναδείχθηκε πάροχος καθολικής υπηρεσίας σταθερής τηλεφωνίας.
Αυτό σημαίνει ότι η Forthnet για τα επόμενα χρόνια θα εξυπηρετεί σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες αιτήματα για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, όσο απομακρυσμένο και αν είναι αυτό από υφιστάμενα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.
Η λύση σταθερής τηλεφωνίας μέσω satellite broadband που πρότεινε η Forthnet, και έγινε αποδεκτή μετά από ενδελεχή τεχνικό έλεγχο από την EETT, ήταν πολύ ανταγωνιστικότερη από τις προτάσεις των υπολοίπων παρόχων, που τελικά αποσύρθηκαν από την διαδικασία της δημοπρασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ διεκδικούσε την παροχή καθολικής υπηρεσίας σταθερής τηλεφωνίας ζητώντας ως τίμημα συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ από την ΕΕΤΤ η οποία διενήργησε το διαγωνισμό.
Η Forthnet αποτίμησε το κόστος της καθολικής υπηρεσίας στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ ην ίδια υπηρεσία την τιμολόγησε στα 30 εκατ. ευρώ , ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.
Δηλαδή ο ΟΤΕ ως τηλεπικοινωνιακός πάροχος τιμολόγησε έξι φορές υψηλότερα την ίδια υπηρεσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ ως κρατικός Οργανισμός προσέφερε τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας σε κάθε απομακρυσμένο χωρίο χωρίς την απαίτηση αποζημίωσης για την υπηρεσία.
Όταν όμως η εταιρεία πέρασε στους Γερμανούς υποβλήθηκε αίτημα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς την ΕΕΤΤ, ως αποζημίωση για την καθολική υπηρεσία.
Όμως, η παρουσία της Forthnet στο διαγωνισμό απέδειξε ότι έχει τεχνογνωσία και καινοτομία και μπορεί να δώσει λύσεις σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Δεν είναι η πρώτη αναμέτρηση ούτε και η τελευταία της Forthnet έναντι του ΟΤΕ.
Η διοίκηση της Forthnet η οποία δραστηριοποιείται χωρίς να έχει τη στήριξη των μετόχων κερδίζει τον ανταγωνισμό.
Η διοίκηση αναμένεται να υπογράψει άμεσα με τη FIBA για την μετάδοση των αγώνων του ΑΡΗ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αθλητικήδιοργάνωση.
Επίσης αναμένεται να υπογράψει για τη μετάδοση των αγώνων μπάσκετ που συμμετέχει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για την τριετία 2017- 2020.
Η Forthnet διαθέτει σήμερα 1 εκατομμύριο συνδρομητές και την ίδια στιγμή διεκδικεί μερίδιο από την αγορά των 3,7 εκατομμυρίων καταναλωτών που δεν έχουν πρόσβαση στο πακέτο της TV .

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης