Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καλύφθηκε ο στόχος των 40 εκατ. ευρώ του ομολογιακού της Φουρλής - Έως 20% στην EBRD

tags :
Καλύφθηκε ο στόχος των 40 εκατ. ευρώ του ομολογιακού της Φουρλής - Έως 20% στην EBRD
Ουσιαστικά η Φουρλής είναι η πρώτη εισηγμένη που θα εκδώσει ομολογιακό για το ελληνικό επενδυτικό κοινό κυρίως
Το στόχο της συγκέντρωσης των 40 εκατ. ευρώ πέτυχε να συγκεντρώσει για την έκδοση του ομολογιακού της η House Market, η 100% θυγατρική εταιρεία του ομίλου Fourlis, κατά τη διαδικασία που ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ολοκληρώνεται σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου.
Ο όμιλος στόχευε να συγκετρώσει έως 40 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, έχει ήδη συγκεντρωθεί το ποσό με την EBRD, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, να συμμετέχει με ποσοστό έως 20%.
Η κίνηση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία, σε μία στιγμή που ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος διέρχεται δύσκολες στιγμές, λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην οικονομία.
Η έκδοση θα αφορά έως 40.000.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, με τιμή διάθεσης 1 ευρώ εκάστη, με ετήσιο επιτόκιο 5% και τριμηνιαία καταβολή τόκων και διάρκεια 5 έτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη καταγράφεται ως επιτυχής ο ρόλος του σύμβουλου έκδοσης του ομολόγου, της Euroxx.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Housemarket A.E. είναι 100% θυγατρική της Fourlis A.E. και η συγκεκριμένη έκδοση  θα αξιοποιηθεί σε επενδύσεις που αφορούν το κέντρο διανομής και αποθήκευσης της εταιρείας και τις απαιτούμενες ανάγκες βελτίωσης των καταστημάτων του δικτύου.
Ουσιαστικά η Φουρλής είναι η πρώτη εισηγμένη που θα εκδώσει ομολογιακό για το ελληνικό επενδυτικό κοινό κυρίως.
Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους εγχώριους θεσμικούς, η έκδοση θα είναι μη εξασφαλισμένων ομολόγων, ωρίμανσης 5 ετών και με ετήσιο κουπόνι 5%.
Η αξιολόγηση είναι ΒΒ υπό την κλίμακα της ΙCAP Credit Rating, η οποία αντιστοιχεί σε ΒΒΒ από την S&P και την Fitch, και Baa από τη Moody’s.
Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2015, η Housemarket ΑΕ πραγματοποίησε ενοποιημένες πωλήσεις 280 εκατ.ευρώ και EBITDA 23,6 εκατ.ευρώ. Σήμερα, λειτουργούν συνολικά επτά καταστήματα ΙΚΕΑ, πέντε από τα οποία στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία καθώς και έξι σημεία παραγγελιοληψίας (Pick up Points) προϊόντων ΙΚΕΑ εκ των οποίων πέντε στην Ελλάδα (Ρόδος, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο και Κομοτηνή).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης