Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H R Energy 1 του Γ. Ρόκκα εξαγόρασε φωτοβολταϊκά 100Κw από την Ιντρακάτ

tags :
H R Energy 1 του Γ. Ρόκκα εξαγόρασε φωτοβολταϊκά 100Κw από την Ιντρακάτ
Η R Energy 1, διαθέτει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο από 26 φ/β πάρκα που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής, με συνολική δυναμικότητα που ξεπερνά το 3,3 MW
Σε μια νέα εξαγορά προέβη η εταιρία R Energy 1, συμφερόντων Γεωργίου Ρόκα, που δραστηριοποιείται στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Αυτή τη φορά εξαγόρασε ένα φ/β πάρκο δυναμικότητας 100kW στην περιοχή της Λάρισας από τον Όμιλο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.
Το εν λόγω πάρκο έχει συνδεθεί στο σύστημα από το 2012.
Η R Energy 1, διαθέτει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο από 26 φ/β πάρκα που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής, με συνολική δυναμικότητα που ξεπερνά το 3,3 MW.
Η παραγόμενη ετήσια ενέργεια ανέρχεται στις 5 εκατ. KWH.
Η R Energy 1 πέτυχε να ξεπεράσει την επενδυτική απραξία που κυριαρχεί στον χώρο της Ελληνικής οικονομίας.
Έτσι η εταιρεία είναι εισηγμένη πλέον στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου.
Πέτυχε δε να εκδώσει και εταιρικό ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ,  το οποίο καλύφθηκε από ξένους επενδυτές.
Ο κύκλος εργασιών της R Energy 1 σε πωλήσεις παραγομένης ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια του Α’ εξαμήνου 2016 ανήλθε στα € 742,6 χιλ. έναντι πωλήσεων € 160,9 χιλ. που εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα € 127,6 χιλ. έναντι € 49,06 χιλ. για του πρώτου εξαμήνου του 2015 και παρουσιάζουν αύξηση κατά 260%.  
Η σημαντική άνοδος στις πωλήσεις και τη κερδοφορία, είναι αποτέλεσμα της πλήρους  ενσωμάτωσης από 1/1/2016 στη λειτουργία του Ομίλου της παραγωγής 23 νέων Φωτοβολταϊκών Πάρκων, σε συνέχεια της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος από το Δεκέμβριο του 2015.
Να θυμίσουμε πως η οικογένεια Ρόκα έχει εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο των ΑΠΕ, μέσω της εταιρείας Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ, όταν ήδη από την περίοδο 1991-1992 είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στον χώρο των ενεργειακών έργων κατασκευάζοντας αιολικά πάρκα για λογαριασμό της ΔΕΗ.
Αξιοποιώντας την εμπειρία της στον κλάδο αυτό, το 1998 είχε κατασκευάσει το πρώτο ιδιωτικό αιολικό πάρκο στην Ελλάδα ισχύος 10,2 MW στη Σητεία της Κρήτης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας.
Η εταιρεία πουλήθηκε το 2004 από την οικογένεια Ρόκα, στον Ομίλο Iberdrola Renewables.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης