Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

J&P ΑΒΑΞ: Κέρδη 21 εκατ. ευρώ για το α' εξάμηνο του 2016

tags :
J&P ΑΒΑΞ: Κέρδη 21 εκατ. ευρώ για το α' εξάμηνο του 2016
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η κερδοφορία του ομίλου
Κέρδη 21 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α’ εξάμηνο του 2016, ο όμιλος J&P - ΑΒΑΞ, έναντι ζημιών 2,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Επίσης, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 270 εκατ. ευρώ από 232 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη EBITDA (πρo φόρων, χρηματοοικονομικών εξόδων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκαν σε 40,1 εκατ. ευρώ έναντι 26,4 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2015.
Παράλληλα, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων του ομίλου παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι υπογεγραμμένες συμβάσεις, στο τέλος Ιουνίου, ανέρχονται περίπου σε 2 δισ. ευρώ, με τα έργα του εξωτερικού να αντιπροσωπεύουν το 32% του συνόλου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος βρίσκεται κοντά στην υπογραφή και άλλων συμβάσεων, σημαντικού ύψους, για έργα στο εξωτερικό.
Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου του 2015 αναμορφώθηκαν για σκοπούς συγκρισιμότητας λόγω της οριστικής διακοπής της ζημιογόνου δραστηριότητας της θυγατρικής ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η μεταβίβαση των δραστηριοτήτων της ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ στα Εμιράτα κατέστη αναγκαία μετά και την επιβολή των capital controls, λόγω της αδυναμίας εξασφάλισης των απαραίτητων κεφαλαίων κίνησης και τραπεζικών εγγυητικών επιστολών προκειμένου να εκτελούνται τα υφιστάμενα έργα και να διεκδικούνται νέα έργα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης