Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ακίνητα που «εξαφανίστηκαν» από την περιουσία της Ελληνικά Καλώδια λίγο πριν τη συγχώνευση

Τα ακίνητα που «εξαφανίστηκαν» από την περιουσία της Ελληνικά Καλώδια λίγο πριν τη συγχώνευση
Ο άγνωστος αγοραστής και η παράλειψη στο πρώτο σχέδιο Διασυνοριακής Συγχώνευσης
Δύο ακίνητα απλά … εξαφανίστηκαν από την περιουσία των Ελληνικών Καλωδίων λίγο πριν τη διαδικασία της διασυνοριακής συγχώνευσης δια απορροφήσεως της εταιρίας καθώς και της Σωληνουργεία Κορίνθου από την Βέλγικη εταιρία συμφερόντων του ομίλου Βιοχάλκο τη Cenergy.
Για την ακρίβεια τα ακίνητα πουλήθηκαν στις 13/09/2016 κι ενώ είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγχώνευσης μόνο που δεν είναι γνωστό πόσο πουλήθηκαν ούτε και ποιος ή ποιοι είναι αγοραστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κοινό Σχέδιο Διασυνοριακής συγχώνευσης με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου στην παράγραφο 17 αναφέρεται ότι οι απορροφώμενες εταιρίες δεν είναι κύριες εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακίνητης περιουσίας ή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Στις 29 Σεπτεμβρίου δημοσιοποιείται διορθωμένο το σχέδιο στην παράγραφο 17 όπου γίνεται προσθήκη για την πώληση των οικοπέδων με συμβόλαιο που αναφέρεται έχει ημερομηνία 13/09/2017.
Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι στην πρώτο δημοσιοποιημένο σχέδιο το οποίο έφερε τις υπογραφές όλων των υπόχρεων στελεχών είχε παραληφθεί η πώληση ακινήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους πίνακες των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού προκύπτει ότι τα δύο οικόπεδα βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη με το πρώτο να είναι επιφάνειας 785 τμ και εμφανιζόμενης αξίας 4.710 Ευρώ και το δεύτερο 4271,475 τμ εμφανιζόμενης αξίας 330.614 ευρώ.
Από τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου προκύπτει ότι από εισφορά κλάδου της μητρικής οι επενδύσεις σε ακίνητα μειώθηκαν κατά 204 χιλιάδες Ευρώ και απέμεινε αξία 335 χιλιάδες που είναι η εμφανιζόμενη αξία των δύο παραπάνω οικοπέδων.
Για τα οικόπεδα αυτά διενεργήθηκε μελέτη αποτίμησης στις 31/12/2015 και δεν έγινε καμία μεταβολή στην αξία του ενώ το 2014 για το σύνολο των ακινήτων περιλαμβανόμενων αυτών που εισφέρθηκαν είχε γίνει αρνητική αναπροσαρμογή αξίας 235 χιλιάδες με το ποσό που αναλογεί στα δύο οικόπεδα στη Βαρυμπόμπη να είναι άγνωστο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης