Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο νέος εκβιασμός της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες - Λουκέτο σε όλους τους σταθμούς

Ο νέος εκβιασμός της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες - Λουκέτο σε όλους τους σταθμούς
Στήνουν σκηνικό μαύρου σε όλα τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς
Την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να αναδιπλώνεται μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά ετοιμάζεται να παίξει το τελευταίο της χαρτί προχωρώντας σε έναν ακόμα εκβιασμό.
Και ο εκβιασμός αφορά στην επιβολή λουκέτου σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς με το επιχείρημα ότι από το τέλος του 2015 και μετά δεν έχουν ανανεωθεί υπό την μορφή προσωρινής άδειας όλες οι τηλεοπτικές άδειες.

Τροφή στα επιχειρήματα της κυβέρνησης αναμένεται να δώσει και η αποστροφή Μεϊμαράκη στην τελευταία διάσκεψη των Προέδρων όπου ανέφερε ότι η κυβέρνηση όφειλε να δώσει να δώσει προσωρινές άδειες στο τέλος του 2015 και να μην το κάνει τώρα.
Ουσιαστικά όμως η κυβέρνηση με την πρακτική της να μην δώσει προσωρινές άδειες ενώ δεν είχε κινήσει νόμιμες διαδικασίες φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ. Και πλέον κραδαίνει τη δική της αβελτηρία ως όπλο προκειμένου να γλιτώσει τις δικαστικές περιπέτειες από τους ομίλους Σαββίδη και Μαρινάκη και να επιβάλλει να αποκτήσουν και οι δύο το δικαίωμα να εκπέμψουν μέσω εκβιασμού των υπολοίπων καναλαρχών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Όμως η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς το ΕΣΡ το οποίο έχει τη μόνη και αποκλειστική αρμοδιότητα να αφαιρεί και να δίνει άδειες εκπομπής εφαρμόζοντας την υπάρχουσα κάθε φορά νομοθεσία. Έτσι επιχειρεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ εγκλωβίζοντας της αντιπολίτευση ώστε στη συνέχεια να επιβάλει τις επιδιώξεις της με την απειλή λουκέτου σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση σε όλο της το εύρος έχει εγκλωβιστεί στην … ονοματολογία των μελών του ΕΣΡ δείχνοντας να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα μια απόφαση του ΣτΕ το 2010 για τη χρήση των συχνοτήτων παραβλέποντας ωστόσο την ευθύνη της για το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί παράταση στις προσωρινές άδειες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν σήμερα δηλώνουν έτοιμοι για νέες δικαστικές προσφυγές ώστε να αποτρέψουν όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται φαινόμενα εκτροπής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης