Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Iδιωτικές κατοικίες βγαίνουν προς πώληση στο Hilton - Tα σχέδια των νέων ιδιοκτητών

tags :
Iδιωτικές κατοικίες βγαίνουν προς πώληση στο Hilton - Tα σχέδια των νέων ιδιοκτητών
Με την αλλαγή χρήσης του ξενοδοχείου και την πώληση δωματίων της μονάδας ως κατοικίες στην ουσία εισάγεται στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας ένα νέο τουριστικό προϊόν το οποίο είναι βασισμένο στα πρότυπα του εξωτερικού
Στη μακροχρόνια μίσθωση πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών που θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο και θα προορίζονται για υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες της χώρας, σχεδιάζουν οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton (Home Holdings Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν η TEMEΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V).
Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν οι νέοι ιδιοκτήτες για το εμβληματικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας οι πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες που θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο θα προορίζονται για υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες της χώρας. Παράλληλα, στο ξενοδοχείο θα δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας και πολιτισμού, χώροι εστίασης με υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες και άλλα εμπορικά καταστήματα.
Με την αλλαγή χρήσης του ξενοδοχείου και την πώληση δωματίων της μονάδας ως κατοικίες στην ουσία εισάγεται στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας ένα νέο τουριστικό προϊόν το οποίο είναι βασισμένο στα πρότυπα του εξωτερικού.
Nα σημειωθεί ότι στην περίπτωση της χώρας μας υπάρχει η δυνατότητα πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης συγκεκριμένου αριθμού δωματίων και σουιτών ξενοδοχείων υπό την προϋπόθεση ότι η διαχείριση, η λειτουργία και η συντήρησή τους παραμένουν στον ξενοδόχο. Με βάση σχετική νομοθεσία του 2013, ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίου μπορούν να πουλήσουν ή να μισθώσουν έως το 50% της συνολικής επιφάνειας των χώρων διαμονής. Οι κατοικίες συνεχίζουν να λειτουργούν ως ξενοδοχείο με όλες τις παροχές υπηρεσιών προς αυτές. Από την διοίκηση του ξενοδοχείου συντηρείται και η επίπλωση και ο εξοπλισμός των δωματίων
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα σχέδια της νέας διοίκησης είναι να εξετάσει και νέα διαχειρίστρια εταιρεία, αφού το συμβόλαιο συνεργασίας της Ιονικής με την Ηilton λήγει τον Μάρτιο του 2018. Η Η νέα διοίκηση αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε συνομιλίες τόσο με την Hilton για πιθανή επέκταση συμβολαίου όσο και με άλλες διεθνείς αλυσίδες για την ανάθεση λειτουργίας της μονάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης