Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Σφαλιάρα» κατάσχεσης 6,2 εκατ ευρώ στον ΟΛΠ εξαιτίας του δήμου Πειραιά

«Σφαλιάρα» κατάσχεσης 6,2 εκατ ευρώ στον ΟΛΠ εξαιτίας του δήμου Πειραιά
Η τακτική δεν πληρώνω από τους Κινέζους και τα εκτός πραγματικότητας επιχειρήματα
Ο ΟΛΠ ανακάλυψε με περισσότερες από είκοσι μέρες καθυστέρηση ότι λείπουν από τους λογαριασμούς του 6,2 εκ Ευρώ.
Η «εξαφάνιση» του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού οφείλεται σε κατάσχεση από το Δήμο Πειραιά για οφειλές τελών καθαρισμού φωτισμού και ηλεκτροδότησης. Το ποσό της κατάσχεσης αντιστοιχεί στο 10% των διαθεσίμων και το 80% των καθαρών κερδών για τη φετινή χρονιά γεγονός που μεταβάλει εξ ολοκλήρου την οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

Ο ΟΛΠ ισχυρίζεται ότι η κατάσχεση έγινε χωρίς δικαστική απόφαση και παρά το νόμο 4337/2015 ο οποίος προβλέπει πως ότι διατίθεται με συμβάσεις παραχώρησης δεν υπέχει υποχρέωσης τελών καθαριότητας.
Είναι όμως ακριβώς τα πράγματα όπως ισχυρίζεται ο ΟΛΠ; Από ότι φαίνεται όχι καθώς η κατάσχεση είχε κοινοποιηθεί στις 4 Ιουλίου και ο ΟΛΠ είχε αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου ότι θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για να την αποτρέψει αλλά φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι δεν ευδοκίμησε.
Ο ΟΛΠ αποφεύγει να αναφερθεί στο τι ακριβώς έγινε με τα ένδικα μέσα που υποτίθεται ότι θα ασκούσε από το καλοκαίρι γεγονός που αποτελεί ένδειξη πως η εταιρία αποκρύπτει πραγματικά περιστατικά τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζουν οι επενδυτές.
Παρά το γεγονός ότι ο ΟΛΠ των Κινέζων της Cosco ισχυρίζεται ότι κινείται με βάση το νόμο και ότι θα έπρεπε ο Δήμος όχι μόνο να μην επιβάλει τέλη αλλά και να διαγράψει τυχόν καταλογισθέντα τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι ακριβώς όπως υποστηρίζουν οι Κινέζοι. Ειδικότερα ο νόμος λέει ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αναγράφεται στην σύμβαση ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται από τους Δήμους. Στη σύμβαση παραχώρησης όμως αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο ΟΛΠ έχει την ευθύνη να συλλέγει μόνος του και μα απορρίπτει τα απορρίμματά του σε δημόσιες τοποθεσίες εναπόθεσης- επεξεργασίας. Αυτό όμως δεν συμβαίνει αλλά ο ΟΛΠ έχει την απαίτηση να μην του επιβάλλονται τέλη. Ουσιαστικά δηλαδή θέλει να λειτουργεί σε βάρος των δημοτών του Πειραιά οι οποίοι πληρώνουν τέλη για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που απολαμβάνουν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης