Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το ποσοστό του Αγροτικού Συνεταιρισμού στη Σουρωτή αγοράζει ο Σαββίδης - Η στάση της Coca Cola HBC

tags :
Το ποσοστό του Αγροτικού Συνεταιρισμού στη Σουρωτή αγοράζει ο Σαββίδης - Η στάση της Coca Cola HBC
Θα ακολουθήσει πιθανότατα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που κατέχει μερίδιο 4,5%
Την διαβεβαίωση από τον Ιβάν Σαββίδη, ότι θα αγοράσει και το ποσοστό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής στην εταιρεία Σουρωτή, έλαβαν μέλη του, εξασφαλίζοντας έτσι την προοπτική για κάποια σημαντικά έσοδα από την πώληση του μεριδίου του 4,5% που έχει στην ιδιοκτησία του ο Συνεταιρισμός.
O Όμιλος Σαββίδη, ο οποίος κατέχει σήμερα το 43% της Σουρωτή θα καταθέσει προσφορά και για το 10,9% των μετοχών που θα βγάλει σε δημοπρασία ο δήμος Θέρμης (έχει στην ιδιοκτησία του συνολικά 15,9%), αντί 1,05 ευρώ ανά μετοχή.
Μετά από την εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει πιθανότατα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που κατέχει μερίδιο 4,5% - καθώς δεν θα μπορέσει να διατηρήσει το ποσοστό του εν όψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα εισηγηθεί η πλευρά Σαββίδη στην προσεχή γενική συνέλευση.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Σουρωτής, παρόντος του Ιβάν Σαββίδη, παρουσιάστηκε η πρόταση της διοίκησης για το νέο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας ύψους 18,2 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021, ενώ, μετά από αίτημα της Coca Cola, αναβλήθηκε η συζήτηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ, που ζήτησε ο ίδιος ο κ. Σαββίδης, για τις 20 Ιανουαρίου. Η Coca Cola ζήτησε την αναβολή προκειμένου στο μεσοδιάστημα να μελετήσει το επιχειρηματικό πλάνο.
Άγνωστη παραμένει ακόμη η στάση που θα τηρήσει η Coca Cola ΗBC, η οποία κατέχει το 20% της Σουρωτή σχετικά με το ενδεχόμενο απόκτησης του ποσοστού του Δήμου Θέρμης.  
Πάντως αν ο πολυεθνικός Όμιλος θέλει να διατηρήσει το ποσοστό του στη Σουρωτή θα πρέπει να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ενώ έχει ήδη διαθέσει αρκετά κεφάλαια για την απόκτηση του 20%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης