Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προθεσμία 7 ημερών για την ολοκλήρωση του deal Μαρινόπουλου με Σκλαβενίτη αλλιώς... ναυαγεί

tags :
Προθεσμία 7 ημερών για την ολοκλήρωση του deal Μαρινόπουλου με Σκλαβενίτη αλλιώς... ναυαγεί
Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση
Λιγοστεύει ο χρόνος και τα περιθώρια για την υλοποίηση της μεγαλύτερης επιχειρηματικής διάσωσης, του deal εξαγοράς της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική προθεσμία που δίνουν οι εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου η συμφωνία να προχωρήσει, είναι η έκδοση δικαστικής απόφασης, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.
Σε αντίθετη περίπτωση η συμφωνία τινάζεται στον αέρα, προκαλώντας ντόμινο στην ελληνική οικονομία.
Ήδη η ενδιάμεση χρηματοδότηση (80 εκατ. ευρώ) έχει εξαντληθεί, μετά και την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της Μαρινόπουλος, ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ κανείς από τους συμβαλλόμενους δεν έχει διάθεση να επενδύσει επιπλέον κεφάλαια τη στιγμη που το deal βρίσκεται στον αέρα. Για παράδειγμα η οικογένεια Σκλαβενίτη δεν αναμένεται να βάλει «ζεστό» χρήμα αν δεν εξασφαλίσει πρώτα το «πράσινο φως» από το δικαστήριο.
Αιτία, της καθυστέρησης της έκδοσης δικαστικής απόφασης είναι ο ογκοδώστατος φάκελος (62.000 σελίδων) της υπόθεσης.
Ήδη στην αγορά επικρατεί μεγάλη ανησυχία και όλοι απεύχονται να ζήσουν το σενάριο κατάρευσης της συμφωνίας, μεταξύ αυτών και οι προμηθευτές, πολλοί εκ των οποίων θα οδηγηθούν σε λουκέτο.
Αξίζει να σημειωθεί πως, ότι προ ημερών οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος συναντήθηκαν με όσους εμπλέκονται στην υπόθεση (εργοδότες, πολιτικούς, δικαστικούς φορείς κ.λ.π.) με απαίτηση να ενημερωθούν για το πώς προχωρά η υπόθεση και γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις, ανέφεραν ότι οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και όλες οι πλευρές εξέφρασαν την κατανόησή τους.
Από την άλλη πλευρά, κύκλοι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, σημειώνουν ότι «οι εργαζόμενοι της "Μαρινόπουλος ΑΕ" δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία».
Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, θα προσπαθήσει, μία επιτυχής συμφωνία υπέρ 13.000 εργαζομένων και χιλιάδων προμηθευτών, να υλοποιηθεί».
Την ίδια στογμή πάνττως οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος, είναι ετοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, αν δεν τους καταβληθεί ο μισθός Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της αρχικής συμφωνίας στην ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ συμμετείχαν με 55 εκατ. ευρώ οι τράπεζες, με 15 εκατ. ευρώ ο Σκλαβενίτης και με 10 εκατ. ευρώ ο Μαρινόπουλος. Τα χρήματα είχαν προϋπολογισθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του Μαρινόπουλου έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης