Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα «λουκέτα» στον χρηματοοικονομικό κλάδο το 2016 – Συνεχίστηκε η συρρίκνωση και η απώλεια θέσεων εργασίας

tags :
Τα «λουκέτα» στον χρηματοοικονομικό κλάδο το 2016 – Συνεχίστηκε η συρρίκνωση και η απώλεια θέσεων εργασίας
Αρκετές ήταν οι εταιρείες που έκλεισαν τη χρονιά που φεύγει και το αντιστάθμισμα είναι μικρό καθώς άνοιξαν λίγες νέες εταιρείες
Η απώλεια θέσεων εργασίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο συνεχίστηκε και το 2016 με τα λουκέτα να είναι και τη χρονιά που φεύγει σημαντικά.
Ο κλάδος έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα λόγω της κρίσης, των μνημονίων αλλά και τελευταία λόγω των Capital Controls και όσοι έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να δίνουν ακόμα την ίδια μάχη που έδιναν και πριν μερικά χρόνια.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους της κρίσης και χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και ακόμα δεν υπάρχουν κάποια σημάδια που θα μπορούσαν να κάνουν τους εναπομείναντες πιο αισιόδοξους.
Αρκετές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο το 2016 αφού πρώτα έκαναν σημαντικές περικοπές σε μία προσπάθεια να αντέξουν.
Πιο αναλυτικά τον Ιανουάριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «ΣΑΡΡΟΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» σε συνέχεια της από 24.7.2015 σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.
Επίσης ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της «AMUNDI ΕΛΛΑΣ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Π.Ε.Υ.» σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων αλλά και της «DROMEUS CAPITAL MANAGEMENT (GREECE) Α.Ε.Π.Ε.Υ.» της «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΖΟΥΚΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ» και της «EUROCAPITAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ».
Τον Φεβρουάριο ανακλήθηκε η άδεια της «ΛΟΓΟ΢ Α.Ε.Ε.Δ. και της «LYNX CAPITAL Α.Ε.Ε.Δ.», ενώ τον Μάρτιο σειρά είχαν η ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΣΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ με έδρα στη Λάρισα, και η ΣΑΛΑΝΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ με έδρα στη Σπάρτη.
Τον Απρίλιο έγινε ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ευρωνομισματική ΑΕΕΔ σε συνέχεια σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.
Τον Μάιο ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Κροίσος ΑΕΕΔ, της Πρωτέας Ρόδου ΑΕΕΔ και της Probank ΑΕΔΑΚ μετά από σχετική απόφαση της εταιρείας .
Τον Ιούνιο έγινε ανάκληση της άδειας λειτουργίας της BONUS FINANCE ΑΕΕΔ με έδρα στην Καρδίτσα, και της εταιρείας Βόλος ΑΕΕΔ με έδρα στον Βόλο.
Τον Οκτώβριο έβαλε λουκέτο η ΝΕΣΤΟΣ ΑΕΕΔ με έδρα στο Δήμο Νέστου και η «PROFIT ΑΕΕΔ με έδρα στο Δήμο Βόλου.
Τέλος τον Νοέμβριο έγινε ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ με έδρα στο Δήμο Λευκάδας .
Στα θετικά της χρονιάς που φεύγεις η χορήγηση άδειας λειτουργίας σε νέες εταιρείες του κλάδου όπως έγινε τον Οκτώβριο με την WHITETIP INVESTMENTS Α.Ε.Π.Ε.Υ., ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες της λήψης και διαβίβασης εντολών, της παροχής επενδυτικών συμβουλών και παρεπόμενες υπηρεσίες, και τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης