Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

EYΔΑΠ: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από εργαζομένους για το μέρισμα - Σήμερα η εκδίκαση

tags :
EYΔΑΠ: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από εργαζομένους για το μέρισμα - Σήμερα η εκδίκαση
Οι εργαζόμενοι αμφισβητούν νόμιμες ληφθείσες αποφάσεις
Σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μερίδας εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ κατά της διανομής μερίσματος που αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας.
Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που εισέβαλαν στη γενική συνέλευση (που θα λάμβανε απόφαση για την διανομή μερίσματος) με την δικαιολογία ότι «αυτά τα λεφτά, είναι ο ιδρώτας μας» και μάλλον τα θεωρούν δικά τους και ως εκ τούτου την διέκοψαν.
Τα κέρδη που ο ισολογισμός γράφει ότι αποδίδονται στους μετόχους δηλαδή, πρέπει σύμφωνα με τους εργαζόμενους που αντιδρούν, να αποδίδονται στους εργαζόμενους ή στο λαό.
Προφανώς αυτό θα βόλευε δεκάδες επιχειρηματίες που αυτήν την περίοδο παράγουν ζημιές, γιατί αφού θέλεις τα κέρδη θα πρέπει να θέλεις και τις ζημιές.
Στην περίπτωση πάντως της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση η κίνηση τους καθώς αμφισβητούν αποφάσεις νόμιμα ληφθείσες από τη γενική συνέλευση.
Να σημειωθεί ότι το ύψος του μερίσματος ανέρχεται καθαρό στα 0,342 ευρώ ανά μετοχή και η καταβολή του ποσού θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου.
Το μέρισμα αντιστοιχεί σε απόδοση 5,9%.
Σύμφωνα με το δημοσιευμένο εξάμηνο η καθαρή θέση του ομίλου ήταν στα 942 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 653 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης