Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ κατά της διανομής μερίσματος

tags :
Απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ κατά της διανομής μερίσματος
Τα ασφαλιστικά μέτρα απερρίφθησαν καθώς όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχαν την νομική βάση για να γίνουν αποδεκτά
Απερρίφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει μερίδα εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και εκδικάστηκαν χτες Δευτέρα, κατά της διανομής μερίσματος που αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας.
Τα ασφαλιστικά μέτρα απερρίφθησαν καθώς όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχαν την νομική βάση για να γίνουν αποδεκτά.
Και αυτό γιατί αφορούσε απόφαση που είχε λάβει νόμιμα η γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ.
Να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν από τους ίδιους εργαζόμενους που εισέβαλαν στη γενική συνέλευση (που θα λάμβανε απόφαση για την διανομή μερίσματος) με την δικαιολογία ότι «αυτά τα λεφτά, είναι ο ιδρώτας μας» και μάλλον τα θεωρούν δικά τους και ως εκ τούτου την διέκοψαν.
Τα κέρδη που ο ισολογισμός γράφει ότι αποδίδονται στους μετόχους δηλαδή, πρέπει σύμφωνα με τους εργαζόμενους που αντιδρούν, να αποδίδονται στους εργαζόμενους ή στο λαό.
Προφανώς αυτό θα βόλευε δεκάδες επιχειρηματίες που αυτήν την περίοδο παράγουν ζημιές, γιατί αφού θέλεις τα κέρδη θα πρέπει να θέλεις και τις ζημιές.
Να σημειωθεί ότι το ύψος του μερίσματος ανέρχεται καθαρό στα 0,342 ευρώ ανά μετοχή και η καταβολή του ποσού θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου.
Το μέρισμα αντιστοιχεί σε απόδοση 5,9%.
Σύμφωνα με το δημοσιευμένο εξάμηνο η καθαρή θέση του ομίλου ήταν στα 942 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 653 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης