Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιχειρηματίες και κυβερνητικά στελέχη παίρνουν... λάθος χάπια και αγνοούν τους κανόνες της αγοράς

Επιχειρηματίες και κυβερνητικά στελέχη παίρνουν... λάθος χάπια και αγνοούν τους κανόνες της αγοράς
H εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα αγνοεί πεισματικά τους κανόνες της αγοράς
Είναι γνωστή η φράση του Απόστολου Βακάκη ότι η οικογένεια Σκλαβενίτη μάλλον πήρε τα ... λάθος χάπια αναφερόμενος στην επιθυμία του Γ. Σκλαβενίτη να αγοράσει τον όμιλο Μαρινόπουλο.
Τη φράση του επιτυχημένου επιχειρηματία Α. Βακάκη θα τη διευρύνουμε και θα πούμε ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα πιθανόν να παίρνει τα ...λάθος χάπια.
Όσον αφορά το deal της Chipita με την αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ νομίζουμε ότι δεν θα αυθαιρετήσουμε αν πούμε ότι ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος πήρε τα λάθος χάπια για να αποδεχθεί τη συμφωνία.
Το κούρεμα των δανείων που έκαναν οι τράπεζες θα φανεί ότι δεν είναι αρκετό για να επιβιώσει η εταιρεία και το κυριότερο να φέρει κέρδη στον Σ. Θεοδωρόπουλο.
Ήδη η εταιρεία καταγράφει ζημιές ύψους 10 εκατ ευρώ σύμφωνα με τους ισολογισμούς της εταιρείας.
Οι τραπεζίτες μπορεί να βρήκαν τον πρόθυμο Σ. Θεοδωρόπουλο να του «φορτώσουν» το σαπάκι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για τον έμπειρο επιχειρηματία, καθώς η αγορά πιθανόν να αποδεχθεί πολύ σκληρή έναντι στις φιλοδοξίες και προσδοκίες του επιχειρηματία
Η πιο οδυνηρή διαπίστωση όμως είναι ότι μαζί με την επιχειρηματική κοινότητα τα λάθος χάπια έφθασαν και στους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής που κατάφεραν να φορτώσουν τους φορολογούμενους με νέους φόρους ύψους 2,5 δισ ευρώ.
Το χειρότερο είναι ότι τα χάπια της ανοησίας μοιράζονται χωρίς συνταγογράφηση. Δεν υπάρχει ο ειδικός επιστήμονας τόσο στην επιχειρηματική κοινότητα όσο και στην κυβέρνηση για να δοθεί η σωστή συνταγή θεραπείας της οικονομίας.
Στο γκισέ για να πάρει κι αυτός με τη σειρά του τα λάθος χάπια είναι κι ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας που εκδήλωσε επιθυμία να αγοράσει το ΔΟΛ με μεσολαβητή τον πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουλόπουλο.
Είναι προφανές ότι τα λάθος χάπια μοιράζονται με τις «χούφτες» από κυβερνητικά στελέχη σε επιχειρηματικά και τούμπαλιν αναζητώντας οι μεν να πουλήσουν σε τιμή ευκαιρίας κια οι άλλοι να αγοράσουν επίσης σε τιμή ευκαιρίας.
Ο Απόστολος Βακάκης ο Mr Jumbo σε μια στιγμή ελευθερίας του λόγου του αποκάλυψε τι συμβαίνει στην εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα που αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα , η οποία ελπίζει ότι μέλλον είναι προϊόν συμφωνίας με τους ισχυρούς (κυβερνητικούς και τραπεζίτες) ενώ αγνοούν πεισματικά τους κανόνες της αγοράς.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingjnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης