Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δικαστική δικαίωση του Δ. Μελισσανίδη κατά του περιοδικού Unfollow - Κρίθηκε αναληθές το δημοσίευμα

tags :
Δικαστική δικαίωση του Δ. Μελισσανίδη κατά του περιοδικού Unfollow - Κρίθηκε αναληθές το δημοσίευμα
Δεν απεδείχθη ότι ο Δημήτριος Μελισσανίδης σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων ή ότι είναι διαπλεκόμενος
Σε αποκατάσταση της αλήθειας για την προσωπικότητα του Δημήτρη Μελισσανίδη προχώρησε το περιοδικό Unfollow, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει τον κ. Μελισσανίδη.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν απεδείχθη ότι ο Δημήτριος Μελισσανίδης σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων ή ότι είναι διαπλεκόμενος.
Το περιοδικό Unfollow προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow, αναφορικά με τον Δημήτριο Μελισσανίδη, δημοσιευθέν τον Φεβρουάριο του 2013 στο 14ο τεύχος αυτού, έλαβε χώρα κατόπιν αξιοποιήσεων μεταξύ άλλων και διάσπαρτων και αναληθών, όπως μεταγενεστέρως απεδείχθη, δημοσιογραφικών πληροφοριών, που κατά το χρόνο της συντάξεως του δημοσιεύματος είχαν καταστεί γνωστές στους συντάκτες του, στις οποίες στηρίχθηκαν ορισμένες αναληθείς αναφορές σχετικά με τον κ. Μελισσανίδη, χωρίς καμία απολύτως πρόθεση συκοφαντίας ή προσβολής της προσωπικότητάς του εκ μέρους του συντάκτη ή του περιοδικού.
Ορισμένες απο τις ανωτέρω δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατόπιν εκτενέστερου ρεπορτάζ και κατόπιν της ακροαματατικής διαδικασίας ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποδείχθηκαν όλως σφαλερές και ανακριβείς, με αποτέλεσμα να κριθεί ότι το δημοσίευμα περιλαμβάνει αναληθή στοιχεία, άνευ της ειδικότερης γνώσεως και υπαιτιότητας του συντάκτη του, ήταν δε ικανό να βλάψει την τιμή, την υπόληψη και την εν γένει προσωπικότητα του κ. Μελισσανίδη, περιστάσεις οι οποίες ουδέποτε αποτέλεσαν τη σκοπιμότητα του περιοδικού και του δημοσιογράφου κατά το χρόνο της συντάξεώς του, πλην προέβησαν στη σύνταξη του δημοσιεύματος εκ λόγων εύλογου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και προς τον σκοπό του δημοσιογραφικού ελέγχου των αναφερόμενων στο σχετικό δημοσίευμα προσώπων και περιστατικών, άνευ ειδικότερου σκοπού εξυβρίσεως του ή προσβολής της τιμής και της υπολήψεώς του.
Μετά ταύτα, όπως κρίθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε σχετικά απόφασή του, δεν απεδείχθη ότι ο Δημήτριος Μελισσανίδης σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων ή ότι είναι διαπλεκόμενος και στο βαθμό που το ανωτέρω δημοσίευμα δημιούργησε αυτήν την εντύπωση, το παρόν επέχει θέση αποκατάστασης της αλήθειας».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης