Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαρινόπουλος: Τελειώνει ο χρόνος για τη συμφωνία με Σκλαβενίτη - Βγάζουν προϊόντα που λήγουν στη μισή τιμή

tags :
Μαρινόπουλος: Τελειώνει ο χρόνος για τη συμφωνία με Σκλαβενίτη - Βγάζουν προϊόντα που λήγουν στη μισή τιμή
Οι 13.000 εργαζόμενοι της αλυσίδας που δεν έχουν πάρει το μισθό του Δεκεμβρίου, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το deal Μαρινόπουλου με Σκλαβενίτη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ούτε και αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βγει η απόφαση του δικαστηρίου.
Την ίδια στιγμή ο χρόνος που έχουν δώσει οι εμπλεκόμενες πλευρές για την ολοκλήρωση της συμφωνίας λιγοστεύει και κάποιοι - αν και είναι νωρίς ακόμη - δεν διαστάζουν να μιλήσουν ακόμη και για ναυάγιο της συμφωνίας.
Την ίδια στιγμή τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ που είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, εξαντλήθηκε, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Οι 13.000 εργαζόμενοι της αλυσίδας που δεν έχουν πάρει το μισθό του Δεκεμβρίου, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από κεντρικά καταστήματα της αλυσίδας, στάσεις εργασίας ακόμη και απεργία.
Μάλιστα στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefour - Μαρινόπουλος, Dia, αναφέρεται ότι μεταφέρθηκε στη διοίκηση της εταιρείας «η εντονότατη ανησυχία όλων των εργαζομένων καθώς και η αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν με όλα τα μέσα, συσπειρωμένοι όσο ποτέ άλλοτε γύρω από το σωματείο τους και τη διοίκησή του, προκειμένου να διασφαλίσουν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους, όπως αυτά συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία της 1ης Ιουλίου 2016». Πρόκειται σημειωτέον για την ειδική συμφωνία που είχε γίνει ανάμεσα στους εργαζόμενους και στη διοίκηση της «Μαρινόπουλος» και προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι οι πρώτοι εξαιρούνται από την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, διατηρούν με άλλα λόγια το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Μαρινόπουλος» σε περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων τους.



Έχει χάσει τον ύπνο της η οικογένεια Σκλαβενίτη

Είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της εξαγοράς, στην ολοκλήρωση της οποίας έχουν ποντάρει πολλά.
Tα μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη, ιδιοκτήτες της ομώνυμης αλυσίδας «θα ξαναβρούν τον ύπνο τους μόνο όταν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς του Μαρινόπουλου», λένε πηγές της αγοράς.
Για τα αδέρφια Μαρία, Γεράσιμο και Στέλιο Σκλαβενίτη,  το στοίχημα της ολοκλήρωσης του deal είναι προσωπική υπόθεση, όπως άλλωστε και προσωπική είναι η σχέση που διατηρούν τόσα χρόνια τόσο με τους προμηθευτές όσο και με τους εργαζόμενους της αλυσίδας.
Οι ίδιοι πάντως πιστεύουν ότι οι προσπάθειες που κατέβαλλαν όλους αυτούς τους μήνες, δεν θα πάνε χαμένες και η έξοδος από το τούνελ δεν είναι μακριά.
Για τους ίδιους, όλες οι απαραίτητες διεργασίες για την ολοκλήρωση του deal θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.  θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 14 Φεβρουαρίου που είναι η ημερομηνία που έχει θέσει η πλευρά Σκλαβενίτη ως καταληκτική για την υλοποίηση των διαδικασιών. Σε αντίθετη περίπτωση η οικογένεια Σκλαβενίτη θα αποσύρει το ενδιαφέρον της.

Βγάζουν προϊόντα που λήγουν στη μισή τιμή

Εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης παρουςσιάζουν τα περισ΄σοτερα καταστήματα του δικτύου της αλυσόδας Μαρινόπουλος.
Ελάχιστα προϊόντα στα ράφια, ελάχιστοι υπάλληλοι και καθόλου πελάτες είναι η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά καταστήματα.
Μάλιστα πολλά προϊόντα που βρ΄σικονται ακόμη στα ράφια και είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης, τα βγάζουν σε προσφορά, στη μισή τιμή.
Αλλά και στα κεντρικά καταστήματα πτης Μαρινόπουλος που εφοδιάζει ο Σκλαβενίτης γίνονται διαχειριστικές κινήσεις ώστε η τροφοδοσία τους ώστε να να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο τα κενά που θα προκύψουν στα ράφια από την τροφοδοσία η οποία έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αραιή από εδώ και εμπρός. Σύμφωνα με πληροφορία έχει δοθεί εντολή να σταματήσουν προσφορές τύπου  1+1 δώρο με στόχο να διατηρηθεί απόθεμα το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης