Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εκτός Αδριατικής οι Μινωϊκές Γραμμές μετά από 36 χρόνια - Στόχος η εξαγορά της Hellenic Seaways

Εκτός Αδριατικής οι Μινωϊκές Γραμμές μετά από 36 χρόνια - Στόχος η εξαγορά της Hellenic Seaways
Η ναυτιλιακή θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της παρουσίας της στην ελληγνική αγορά, με στόχο την εξαγορά της Hellenic Seaways
Εκτός των γραμμών της Αδριατικής θα μείνουν οι Μινωικές Γραμμές, μετά από 36 χρόνια, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.
Η ναυτιλιακή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της παρουσίας της στην ελληγνική αγορά, με στόχο την εξαγορά της Hellenic Seaways.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, κατά τους τελευταίους μήνες, έχοντας εκτιμήσει τη μεταβολή των λειτουργικών συνθηκών, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των Ελληνικών Θαλάσσιων "Δρόμων".
Ειδικότερα, η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης στις γραμμές της Αδριατικής, κυρίως λόγω των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, το "άνοιγμα" των Βαλκάνιων αυτοκινητόδρομων και η πρόσφατη αύξηση των τιμών των καυσίμων σε συνδυασμό με τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας Ευρώ / USD, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο της κερδοφορίας μας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, στόχος των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ παραμένει η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways, όπου η εταιρεία μας κατέχει το 48,4%, σχεδιάζοντας επιπλέον την επέκταση μας σε νέες γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αντίστοιχων με εκείνες που προσφέρουμε στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς.
Επίσης, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, με την υφιστάμενη εταιρική υποδομή και στελέχωσή τους σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, θα εξυπηρετήσουν παράλληλα και ως General Sales Agent όλα τα πλοία του κορυφαίου Ομίλου Grimaldi και κύριου μετόχου μας, τα οποία προερχόμενα από όλο τον κόσμο, προσεγγίζουν την Ελλάδα.
Όσον αφορά τον κλάδο της Ελληνικής Ε/Γ-Ο/Γ ναυτιλίας, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αύξηση του επιπέδου αξιοπιστίας με καλύτερους όρους τραπεζικού δανεισμού επιτυγχάνοντας την υγιή οικονομική λειτουργία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης