Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Από Φεβρουάριο οι αυτόματοι πωλητές γίδινου γάλακτος του Θρακών Αμνός

tags :
Από Φεβρουάριο οι αυτόματοι πωλητές γίδινου γάλακτος του Θρακών Αμνός
Tέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και το τυροκομείο του Συνεταιρισμού στο Νεοχώρι Ορεστιάδας
Το δεύτερο 15ημερο του Φεβρουαρίου θα τοποθετηθούν οι αυτόματοι πωλητές γίδινου γάλακτος στην Αλεξανδρούπολη και το πρώτο 15ημερο του Μαρτίου στην Κομοτηνή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός», Χρήστος Παρασχούδης.
Η καθυστέρηση, μιας και είχε ανακοινωθεί η λειτουργία των αυτόματων πωλητών μέσα στο 2016, οφείλεται στις δυσκολίες που προέκυψαν από τις εργασίες για την παστερίωση στο Τυροκομείο Έβρου, το οποίο πια έχει ολοκληρωθεί κατά 90%.
Σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη από τους αυτόματους πωλητές θα διατίθενται προϊόντα, όπως γίδινο γάλα, φέτα, μαλακό τυρί, γιαούρτι και παγωτό.
Το κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη θα λειτουργήσει στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και στην Κομοτηνή σε χώρο της κεντρικής πλατείας.
Παράλληλα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και το τυροκομείο του Συνεταιρισμού στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, στις εγκαταστάσεις της πρώην Τυροκομικής Βαρσαμακίδη, τις οποίες εκμίσθωσε για αυτό το σκοπό. Οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού της μονάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 90% και η έναρξη της λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί με τη νέα περίοδο γάλακτος των κοπαδιών.
Παράλληλα, ο συνεταιρισμός απευθύνει κάλεσμα σε νέα μέλη-κτηνοτρόφους, που μπορούν να ενταχθούν με την καταβολή του ποσού των 1.500 ευρώ που αντιστοιχεί στη μερίδα. Το ποσό αναμένεται να αυξηθεί από το 2017, μετά τη λειτουργία του τυροκομείου, καθώς το ύψος της μερίδας αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την ανάπτυξη και τα έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης