Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αδαμίδης (ΔΕΗ): Δεν υπάρχει έλλειψη ενέργειας – Υπάρχουν τεράστιες βλάβες στο δίκτυο και υψηλή ζήτηση

tags :
Αδαμίδης (ΔΕΗ): Δεν υπάρχει έλλειψη ενέργειας – Υπάρχουν τεράστιες βλάβες στο δίκτυο και υψηλή ζήτηση
Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν προβλήματα, ελπίζουμε σε μια ύφεση της κακοκαιρίας υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΕΗ
Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έλλειψη ενέργειας παρείχε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης, ο οποίος ωστόσο σκιαγράφησε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς όπως είπε, «υπάρχουν τεράστιες βλάβες στο δίκτυο σε όλη την επικράτεια», την ώρα που η ζήτηση έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα».
«Η ζήτηση έχει φτάσει σε επίπεδα πολύ υψηλά, σε επίπεδα πριν από την κρίση.
ριν από την κακοκαιρία είχαμε ζήτηση της τάξης κάτω από 6.000 Μεγαβάτ και σήμερα αγγίξαμε τα 10.000 Μεγαβάτ.
Υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι υποχρεωμένος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μη λείψει η ηλεκτροδότηση από τα νοικοκυριά αν έχουμε μεγαλύτερη αύξηση.
Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν προβλήματα, ελπίζουμε σε μια ύφεση της κακοκαιρίας για να μπορέσουν να ηλεκτροδοτηθούν και όσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά ας σκεφτούμε ότι υπάρχουν και κάποιοι σε κάποιες περιοχές, όπως η Κύμη, που εδώ και πέντε μέρες δεν έχουν ρεύμα, γιατί δεν μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία εκεί» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Αδαμίδης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ συνέστησε υπομονή, τονίζοντας ότι τα συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες και να ηλεκτροδοτηθεί η χώρα.
«Τα φυσικά αέρια δεν δουλεύουν γιατί προφανώς δεν υπάρχει φυσικό αέριο στη χώρα για να μπορέσουν να δουλέψουν οι μονάδες φυσικού αερίου.
Το φυσικό αέριο διοχετεύεται τώρα στη Γαλλία, γιατί εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και έχει να κάνει με το πόσο η χώρα μας έχει αυτάρκεια και επάρκεια» είπε ο κ.Αδαμίδης.
Όσον αφορά την αναστολή διακοπών ρεύματος ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι είναι μια υποχρέωση της εταιρείας και ανέφερε ότι οι διακανονισμοί θα συνεχίζονται.
«Είναι πετυχημένη η πρώτη φάση του διακανονισμού των 36 δόσεων.
Έχουν διακανονιστεί περίπου 1,3 δισ. ευρώ, περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές έχουν κάνει διακανονισμό.
Υπολείπεται, όμως, ένας μεγάλος ακόμη αριθμός, ωστόσο τα ποσά είναι μικρότερα και γι αυτές τις περιπτώσεις έχουν γίνει διακανονισμοί που θα αρχίσουν να ισχύουν από 1/2, οι οποίοι είναι ευνοϊκοί.
Κατ΄ αρχήν σε όσους οφείλουν ποσά κάτω από 500 ευρώ παγώνει η ληξιπρόθεσμη οφειλή για έναν χρόνο και μπαίνουν ταυτόχρονα σε έκπτωση 10% αν πληρώνουν το λογαριασμό τους από εδώ και πέρα κανονικά.
Μπορούν να κάνουν ρύθμιση έως 36 δόσεις διάφορες περιπτώσεις ανάλογα με το προφίλ του καταναλωτή.
Είναι εύκολο, μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους καταστήματα.
Από 1/3 θα τρέχουν όλες αυτές οι νέες ρυθμίσεις που είναι ευνοϊκότατες γι αυτούς που έχασαν τον διακανονισμό των 36 δόσεων και μέχρι 28 Φεβρουαρίου μπορούν να κάνουν νέα αίτηση για να ενταχθούν και πάλι» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης