Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα: Εν αναμονή της απόφασης για το πρόστιμο των 30 εκατ - Σε πτωτική πορεία οι εξαγωγές

tags :
Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα: Εν αναμονή της απόφασης για το πρόστιμο των 30 εκατ - Σε πτωτική πορεία οι εξαγωγές
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν ακολούθησε αντιανταγωνιστικές πρακτικές κάτι το οποίο θα επικαλεστεί με στοιχεία και στο Διοικητικό Εφετείο
Αισιόδοξη για το 2017 εμφανίζεται η διοίκηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Αυτό ανέφεραν χθες στελέχη της κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη το 2016 η αγορά μπύρας κινήθηκε οριακά θετικά, παρά τη μείωση των πωλήσεων κατά 16% εντός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ενώ η εταιρεία κατάφερε να εμφανίσει αύξηση 2-3% στον όγκο πωλήσεών της. Η αύξηση των πωλήσεων ήταν πιο έντονη το πρώτο εξάμηνο, πριμοδοτήθηκε κυρίως από τον εισερχόμενο τουρισμό, ενώ φρέναρε το δεύτερο εξάμηνο λόγω της αύξησης της φορολογίας στο προϊόν. Για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί, αν όχι οριακά θετικά, τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με το 2016.
Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ που έχει επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία, η τελευταία έχει καταβάλει το 50% αυτού, ενώ μέσα στον μήνα (18 Ιανουαρίου) έχει ορισθεί να εκδικασθεί η αίτησή της στο Διοικητικό Εφετείο για μηδενισμό του προστίμου. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν ακολούθησε αντιανταγωνιστικές πρακτικές κάτι το οποίο θα επικαλεστεί με στοιχεία και στο Διοικητικό Εφετείο.
Εν τω μεταξύ και σε ό,τι αφορά το σκέλος των πωλήσεων εκτός Ελλάδος, οι εξαγωγές σε Κίνα και Ιταλία δεν συνεχίζονται με αποτέλεσμα οι εξαγωγές πλέον, να αποτελούν το 10% του τζίρου της από 25% που ήταν λίγα χρόνια νωρίτερα.
Για την ενδυνάμωση του σήματος Heineken  η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δρομολογεί το επόμενο διάστημα το λανσάρισμα της Heineken Light η οποία ήδη δοκιμάζεται αυτό το διάστημα πειραματικά στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Η Heineken Light κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005 στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαθέτει περά από λιγότερες θερμίδες (σ.σ. 99 ανά μπουκάλι) και μικρότερο βαθμό αλκοόλ. Η ελληνική αγορά θα αποτελεί μία από τις πρώτες αγορές που η Heineken Premium Light, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, θα κυκλοφορήσει εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.
Στους στόχους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι και η είσοδος της στην αγορά του μηλίτη - όταν ξεπεραστούν τα νομοθετικά κολλήματα- η είσοδος στην αγορά των αναψυκτικών με βύνη αλλά και η ανάπτυξη άλλων προϊόντων και συνεργασιών που έχουν δρομολογηθεί και αναμένονται να ανακοινωθούν την άνοιξη που αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη της περιόδου για την αγορά της μπύρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης