Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί εγκατέλειψε επένδυση 50 εκατ με τεχνολογία mobile fish pen στην Κρήτη, θυγατρική της Lockheed

tags :
Γιατί εγκατέλειψε επένδυση 50 εκατ με τεχνολογία mobile fish pen στην Κρήτη, θυγατρική της Lockheed
Επένδυση υψηλής τεχνολογία για κλωβούς στις ιχθυοκαλλιέργειες χάθηκε
Mετά από 14 μήνες αναμονής για άδεια η ONEX εγκατέλειψε τα σχέδια της για μια επένδυση προηγμένης τεχνολογίας στην Κρήτη.
Οι επενδυτές θα ήταν η Lockheed Martin, η ONEX Tecnologies και το LKS Partners Fund.
Η επένδυση θα είχε μέγεθος 50,000,000 ευρώ.
Οι νέες θέσεις εργασίες θα ήταν 100.
Θα βασιζόταν στην τεχνολογία «mobile fish pen», η οποία αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin και επρόκειτο να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο μετά από την επιτυχημένη πρώτη εγκατάστασή της στη Χαβάη.
Οι κλωβοί στους οποίους θα εκτρέφονταν τα ψάρια με τη μέθοδο του «mobile fish pen», δεν θα ήταν σταθεροί αλλά θα περιφέρονταν με τα ρεύματα της θάλασσας, αποφεύγοντας τα πιθανά προβλήματα επίδρασης στην ποιότητα του νερού και στον πυθμένα της θάλασσας.
Σε αντίθεση με την παραδοσιακή ιχθυοκαλλιέργεια ξηράς, αυτή η μέθοδος λαμβάνει χώρα σε βαθιά νερά τα οποία ανανεώνονται διαρκώς από τα ρεύματα και θεωρείται ωφέλιμη τόσο για την υγεία των ψαριών όσο και για τη διατήρηση της ποιότητας του νερού. Ουσιαστικά τα ψάρια της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με ψάρια «ελευθέρας βοσκής».
To φιλόδοξο αυτό project στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας έμεινε στα χαρτιά καθώς το επενδυτικό σχήμα μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις στη διαδικασία της έκδοσης των απαραίτητων αδειών, αποφάσισε να το εγκαταλείψει.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης