Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: «Χάθηκαν στο δρόμο» 1,2 εκατ. από τα 2 εκατ. που απελευθέρωσαν οι τράπεζες για το Mega

Αποκάλυψη: «Χάθηκαν στο δρόμο» 1,2 εκατ. από τα 2 εκατ. που απελευθέρωσαν οι τράπεζες για το Mega
Οι προσφυγές των τριών, το μπλοκάρισμα των χρημάτων και ο «κίνδυνος» οι δημοσιογράφοι να εκθέσουν τους μετόχους του καναλιού
Στον δρόμο των δικαστικών προσφυγών τριών πρώην εργαζομένων του Mega μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Νίκος Στραβελάκης του Mega «χάθηκαν περίπου 1,2 εκ Ευρώ από 2 περίπου εκατομμύρια που απελευθέρωσαν οι τράπεζες για να πληρωθούν υποχρεώσεις του καναλιού.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία καταβολής του Δώρου και χρειάστηκε μια «μικρή» συνδρομή της τάξεως των 200.000 Ευρώ από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Ακόμα και σήμερα τα χρήματα δεν έχουν απελευθερωθεί καθώς είναι μπλοκαρισμένα από τις δικαστικές αποφάσεις των τριών εργαζομένων.
Οι δημοσιογράφοι είχαν απολυθεί στο παρελθόν από το Mega και με βάση τη νομοθεσία το κανάλι αποφάσισε να καταβάλει τις αποζημιώσεις σε δόσεις. Όμως οι δόσεις δεν καταβλήθηκαν στην ώρα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να δικαιωθούν.
Βέβαια το περίεργο είναι ότι οι μέτοχοι δεν αναζήτησαν λύση για τους πρώην εργαζόμενους ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που υποτίθεται ότι γίνεται προσπάθεια επαναλειτουργίας του καναλιού με στοχοποίηση όμως των δημοσιογράφων οι οποίοι ενώ είναι απλήρωτοι κατηγορούνται ότι δεν στηρίζουν το σταθμό και την ίδια στιγμή ο κ. Μανόλης Καψής τηλεφωνεί για να διερευνήσει τις προθέσεις τους δηλαδή αν έχουν σκοπό να σταματήσουν την επίσχεση.
Οι Δημοσιογράφοι έχουν νέα συνάντηση-συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα για να καθορίσουν τη στάση τους. Προς το παρόν δεν φαίνεται να διαμορφώνεται ενιαία γραμμή αλλά οι πιθανότητες να σταματήσει η επίσχεση εμφανίζονται αυξημένες.
Αυτό θα αποτελέσει μια έκπληξη η οποία δεν αποκλείεται να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους μετόχους τους σταθμού. Και αυτό διότι λόγω της μη εξόφλησης υποχρεώσεων υπηρεσιών αναγκαίων για τη λειτουργία του σταθμού δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να υπάρξει για παράδειγμα η εκπομπή ενός στοιχειωδώς αξιοπρεπούς δελτίου ειδήσεων.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες υπήρχαν επαφές με τους Τεχνικούς του καναλιού ώστε να επανέλθουν σε ενεργό δράση με θετική προδιάθεση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης